Odp: Jakie mieso na diecie?

Ja również przy wszelkiego rodzaju dietach polecam dobre, chude i świeże ryby. To jedno z najlepszych źródeł witamin. Pozdrawiam serdecznie!

Odp: Witam

  • Forum: Witam

Ja również witam serdecznie i czekam na kolejne wpisy - a zwłaszcza przepisy. Pozdrowionka!

Odp: Co pieczecie na weekend?

Ja na pewno zrobię swoje popisowe kruche ciasteczka z czekoladą i bananami. Jeśli któraś z Was jest zainteresowana, chętnie podeślę przepis (gdyby się dało podesłałabym same ciacha, hihi)

Odp: "Stary" banan

Uwielbiam ciasteczka bananowe! Mam świetny przepis na kruche ciacha z kawałkami czekolady. Bardzo często je piekłam, bo smakowały wszystkim w domku, jednak pewnego dnia poczułam, że potrzebuję odmiany i dodałam banany. Id tamtej poru uwielbiam to połączenie! Wypróbowałyście już? Macie jakieś ciekawe przepisy?

Odp: Odp: Rocznica ślubu

Niezależnie od tego, która to rocznica ślubu, prezent musi być wyjątkowy. Ja najbardziej lubie prezenty dawane z serca i robione ręcznie. Nic tak nie cieszy jak pyszne babeczki, ulubione ciastka, czy pyszny tort. Ja ostatnio na urodziny piekłam muffinki z czekoladą, ale nieco większe niż normalne. Idealne foremki znalazłam na [url=http://ciastkarnianatamce.pl/]tej stronie[/url].
Ważne, aby prezent był z głębi serducha

Witam serdecznie, przychodzę z ciastkami!

Witam wszystkich, nazywam się Basia ( tak możecie się do mnie zwracać) i nigdy nie przychodzę z pustymi rękami! Moja specjalizacja - ciasta, ciastka, ciasteczka, torty, muffiny itp. Chętnie poznam Wasze przepisy i podzielę się swoimi. Owocnej współpracy!

Odp: Lukier plastyczny

Ja kupuję lukier plastyczny w pewnym sklepie internetowym i jeszcze się nie zawiodłam. Udało mi się już wiele razy zrobić dzięki niemu super dekoracje na tort, które kochają zwłaszcza dzieciaki. Jak chcecie, podeślę Wam link do sklepu. Serdecznie pozdrawiam, Kochane!

Odp: Masa do tortu

Hmmm. Gdzieś miałam książkę z przepisami, które świetnie sprawdzą się w Twoim przypadku, Kochanie. Obserwuj wątek, a ja poszukam i dam znać!

Odp: Sypki ryż

Kiedyś gotowałam w torebkach, ale jakoś tak się kleił, więc zaryzykowałam gotowanie w garnku. Proporcje: szklanka ryżu = półtorej szklanki wody. Powolutku grzejemy, aż woda się wchłonie i jest super. A tak na marginesie - polecam kasze kuskus. Bardzo tania, przygotowanie w 5 minut, piekielnie zdrowa i przepyszna!

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Olej kokosowy jest okej, sama czasem używam, ale wystrzegam przed masłem klarowanym. Ktoś, gdzieś, rozpowiada że super rozwiązanie, że się nie pali tak szybko jak zwykłe masło, ale jest przy tym strasznie niezdrowe. :/