Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Obserwuj wątek

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

HagielBistro_com
Nie wyobrażam sobie smażenia czegokolwiek bez tłuszczu (nie musi koniecznie być to olej), bez niego rzeczy na patelni zwyczajnie się przepalają.

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

pyszalka
  • pyszalka

  • Posty: 9
  • Przepisy: 3
  • Artykuły: 0
Na zwykłej patelni, w dodatku suchej to smażone rzeczy się przypalają, nie ma takiej sily, zeby sie tak nie działo. Nawet gdybym miala nowiuska patelnie, to to jest jedynie sposob na to zeby ją popsuc

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

jadzka30
  • jadzka30

  • Posty: 3
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Na zwykłej patelni to chyba raczej ciężko. Kiedyś próbowałam i strasznie mi się kleiło do patelni, ale odżałowałam sobie i uzbierałam pieniążki na fajną patelnię granitową. Rewelacja. To nie jest aż taki duży koszt , ja swoją kupiłam za ok 80 zł. Teraz myślę nad patelnią grillową, jakie macie opinie ?


https://drzeweczkaa.sklepna5.pl/

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Emi Lka
  • Emi Lka

  • Posty: 14
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
https://pigulagotuje.blogspot.com/ zapraszam na mojego bloga kulinarnego

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

B.Sadowska80
Olej kokosowy jest okej, sama czasem używam, ale wystrzegam przed masłem klarowanym. Ktoś, gdzieś, rozpowiada że super rozwiązanie, że się nie pali tak szybko jak zwykłe masło, ale jest przy tym strasznie niezdrowe. :/

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

beatriks
  • beatriks

  • Posty: 16
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Ja smaruję olejem kokosowym. Chyba, że mielone. Ono puszcza swój "sok".

Odp: Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

ola29
  • ola29

  • Posty: 3
  • Przepisy: 0
  • Artykuły: 0
Czy wtedy to miesko nie ma bardziej gotowanego smaku niz smażoanego?

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

kulinarnyprzemek
Papier do pieczenia, albo worki do smazenia. pozdrawiam

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

ZbigniewMalar
Moim zdaniem najlepiej będzie- tak jak mówili poprzednicy- użyć do tego celu papieru do pieczenia. Mięso wyjdzie soczyste, a przede wszystkim bez przypalania i niepotrzebnego brudzenia

Odp: Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

biedroneczki
Ja smażę na bardzo dobrze rozgrzanej patelni. Czasem używam też papieru do pieczenia - wcześniej marynuję mięso w przyprawach. 

Odpowiedz na/ edytuj Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni