Odp: Odp: Odp: Konkurs - Słodki wypiek inspirowany Wielką Brytanią

Konczi napisał(a): Cukiereczek13 napisał(a): Zapraszam wszystkich na filiżankę pysznej, angielskiej herbaty, tym razem w wersji do jedzenia, a nie do picia Nic tak nie kojarzy się z Wielką Brytanią jak herbata z mlekiem pijana popołudniu. Przygotowane przeze mnie specjalnie na konkurs ciasto odkryję przed Wami brytyjskie smaki skryte za jej barwami

rewelacja cukiereczku trzymam kciuki za wyniki !
Chciałabym by nagroda przypadła komuś kto z gotujmy przeżył już niejedną chwilę ..

Popieram..Mi tez bardzo poodoba sie filizanka Cukiereczka i bardzo mocno trzymam kciuki

Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Święta bez ryby.

Ciesze sie napewno wyjda pyszne ,mimo to trzymam kciuki i pozdrawiam

Swiateczne zyczenia!!!!!

Wszystkim kolezankom i kolegom z "Gotujmy" zycze wspanialego Mikolajkowego dnia, poczujcie sie dzis jak dzieci ,niech spelnia sie Wasze najskrytsze marzenia

Odp: Odp: Sposoby na obieranie czosnku.

Ja odcinam czubeczek zabka i obieram,,Szczerze mowiac nie widze problemu

Odp: Odp: Odp: Święta bez ryby.

Proponuje zrobic leniosze,,danie z kuchni lubelskiej,robila je zawsze moja tesciowa.na Wigilie..Cos podobnego do tradycyjnych golabkow z tym ze nadzienie jest z kaszy gryczanej z suszonymi grzybami lub w ostatecznosci pieczarkami podsmazona cebulka ,pieprzem sola itd.Piecze sie je w piekarniku a gotowe juz na talerzu rozkraja na pol troche rozkrusza widelcem i polewa roztopionym maselkiem...Pychotka! Pyszne sa odsmazone po swietach na patelni i znow polane maslem.Polecam!

Odp: Odp: Odp: Odp: Hej mam wielki problem!

Ktos podpowiedzial flaki,tego nie proponuje,niemcy tego nie jadaja ,uwazaja to za jedzenie dla psow,kiedys kolezanka Polka zaprosila niemki na obiad,i chcac je ugoscic podala flaki to one podczas obiadu jakies ironiczne hau hau wykonywaly takze flakom dla niemek mowimy nie!

Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

Hej,dzis dodalam kilka przepisow ,zostaly mi dodane punkty a potem i fotki i punkty zniknely...Niewiem co zlego zrobilam? Czytalam ze tylko za wstawienie plagiatu zostaje sie ukaranym ,ja tego nie popelnilam wiec dlaczego?
Z gory dziekuje za odpowiedz i zycze wszystkim milego wieczoru ...

Odp: Odp: De volaiile

Jesli moge cos dodac to uczono mnie w szkole gastronomicznej (30 lat temu) ze De volaiile to roladka z piersi kurczaka w srodku z maselkiem.ktore powinno byc lekko zmrozone .jako ciekawostke dodam jeszcze ze prawidlowo powinien byc z koscia , tzn filetujac wycina sie z tzw koscia skrzydlowa,i tak dalej poodaje sie obrobce i z ta koscia podaje...

Sama sie zastanowilam nad tym ze takiego De volaiile"a to juz dawno nie widzialam ,ale znalazlam w necie informacje do ktorej podaje linka aby uwiarygodnic to co napisalam

http://www.przepisy.rzeszow.pl/content/kotlet-de-volaille-de-wolaj-z-kury