Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

Wypróbowałam i polecam przepis Mniam1 na zapiekany makaron z soczewicą i kalafiorem
https://gotujmy.pl/zapiekany-makaron-z-soczewica-i-kalafiorem,przepisy-makarony-przepis,218182.html
Dokonałam niewielkich zmian dostosowując przepis do zawartości swojej spiżarni. Zapiekanka jest bardzo smaczna, syta, "konkretna". Dodatek kalafiora nadaje jej... jak to nazwać?... lekkości, świeżości. Całość świetnie skomponowana. Mąż najedzony z zadowoleniem klepie się po brzuszku

Odp: Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

zewa napisał(a): Eizzy napisał(a): Ja polecam ostatnio wypróbowany przepis, który znalazłam na stronie: https://www.maxkuchnie.pl/przepisy/przystawki/austriackie-krokieciki-575.html
Uwielbiam pasztet i prawdziwki, dlatego to danie jest na mojej top liście

Przepraszam bardzo ale czy naprawdę tak trudno zrozumieć, że tutaj polecamy przepisy innych użytkowników wypróbowane TYLKO I WYŁĄCZNIE Z GOTUJMY, PL a nie innych stron ?

Ewuś, ta użytkowniczka z uporem maniaka uprawia kryptoreklamę i raczej ma w nosie to co my sądzimy na temat jej wpisów. Chyba jedynym wyjściem jest napisanie do Zozolka lub Magdaleny. Jak dotąd Redakcja szybko robiła porządek ze spamerami, mam nadzieję, że nic się w tej kwestii nie zmieniło.

Odp: co dzisiaj na obiad?

Zupa krem z cukinii.
Moja ulubiona bomba kaloryczna: grillowany camembert, gruszka, żurawina, makaron.

Odp: Niedobre frytki - dlaczego?

Moje rady są takie:
1. Nie każda odmiana ziemniaków nadaje się na frytki, trzeba wybrać odpowiednią.
2. Ziemniaki przed smażeniem dobrze osuszamy.
3. Wrzucamy na dobrze rozgrzany tłuszcz. Przy czym tłuszczu powinno być dużo, a frytki swobodnie w nim pływać - nie mieszamy ich.
4. Po wstępnym, kilkuminutowym obsmażeniu układamy je na większym talerzu cienką warstwą i studzimy.
5. Drugie (ostatnie) obsmażanie powinno odbywać się w wyższej temperaturze. Dopiero teraz można je przemieszać, ale też bez przesady. Smażymy je na rumiano.

Jeśli teraz sie nie udadzą, polecam jednak piekarnik, zawsze to mniej kalorycznie

Odp: co dzisiaj na obiad?

Wczoraj i dzisiaj krupnik z pęczaku z suszonymi grzybami, na kurczaku.
Może jeszcze usmażę naleśniki na słodko

Odp: co dzisiaj na obiad?

Przedwczoraj kurczak pieczony z pieczonymi ziemniaczkami i mizerią

Odp: co dzisiaj na obiad?

Zupa z kalarepki i czerwonej soczewicy.
Kuskus, kurczak w tymianku smażony z fasolką szparagową.
Na deser ciasto omletowe z porzeczkami (stara fotka).

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

Bahus napisał(a): Zupa z wiśni (chłodnik)

Pychota, uwielbiam!

Odp: Odp: Przepisy wypróbowane i polecane

agabi22 napisał(a): chciałam polecić krem pieczarkowy z przepisu Edyty

https://gotujmy.pl/krem-pieczarkowy-z-topionym-serkiem,przepisy-grzybowe-przepis,216294.html

Mniam, jak pysznie wygląda! Dziękuję Agnieszko

Odp: co dzisiaj na obiad?

Domowy rosół z makaronem. Mięso z rosołu z musztardą i pieczywem.