Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Proszę o sprawdzenie:
kajol695
https://gotujmy.pl/mielonka-wieprzowa-panierowana,przepisy,127050.html
http://mniami.pl/przepis,9432,mielonka-wieprzowa-panierowana.html
Staż w Gotujmy: 4842 dni
Miasto: Warszawa
Proszę o sprawdzenie:
kajol695
https://gotujmy.pl/mielonka-wieprzowa-panierowana,przepisy,127050.html
http://mniami.pl/przepis,9432,mielonka-wieprzowa-panierowana.html
Arra napisał(a): agabi22 napisał(a): Arra napisał(a): Wszystkie słodycze są wspaniałe , ale ja się odchudzam więc jem tylko takie ciasteczka http://profibra.pl/produkty/owsianki-z-blonnikiem/ są pyszne i świetnie wspomagają na trawienie, bo są z błonnikiem
czytałaś co jest w składzie tych ciastek?
płatki owsiane (34%), jajka, tłuszcz roślinny, mąka pszenna, błonnik pokarmowy w tym beta - glukan, cukier, cukier wanilinowy, otręby owsiane, środek spulchniający: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: pirofosforan dwusodowy, sól.
Wszystkie słodycze coś w sobie mają, ale ja jestem na diecie błonnikowej (jeśli taka zdefiniowana istnieje) bo potrzebuję bardzo dużej ilości błonnika, żeby normalnie trawić, a dietetyk mi powiedział, że czekoladki (które kocham) nie pomagają mi w tym, więc przestawiłam się na owoce i chrupiące warzywa i te ciastka - i teraz mam normalną przemianę materii
A tak swoją drogą to zastanawiam się jak bardzo nasze organizmy przyzwyczaiły się do "dodatków wszelkiej maści" w jedzeniu, to znaczy, czy potrzebują pewnej ilości żeby normalnie funkcjonować, czy całkowity powrót do natury nie rozstroiłby ich ?
Myślę, że na początek należałoby się przyzwyczaić do smaku potraw, który jest zupełnie inny bez tych wszystkich glutaminianów, wzmacniaczy smaku, barwników nienaturalnych i aromatów "identycznych z naturalnym"
Moi rodzice są w zaawansowanym wieku i w wieczór wigilijny za nic nie chcą ruszać się ze swojego domu. Tak więc jeżdżę do nich i jestem zdana na to co podadzą do stołu. Ale sałatka bywa, zazwyczaj klasyczna jarzynowa.
Poproszę o sprawdzenie:
https://gotujmy.pl/musztardowe-kotlety,przepisy,126569.html
https://gotujmy.pl/kotlety-musztardowe,przepisy,54158.html
anemon napisał(a): bernika napisał(a): Tolaa!
https://gotujmy.pl/chleb-zytni-klasyczny,przepisy,126363.html
i
http://www.fogiel.pl/?dzial=Asortyment&subdzial=Chleb%20%BFytni
No i jeszcze się upiera, że chleb wystarczy piec 20 minut.
Jestem pełna podziwu jak Wy odnajdujecie te plagiaty, bo ja od razu domyślałam się, że ten i wymienione przez zewę przepisy to plagiaty, ale nie umiałam tego odszukać. Świetna robota.
Po pierwsze sama piekę chleb i wiem, że przez 20 minut można upiec co najmniej biszkopt, a poza tym popatrz na to zdjęcie: w życiu nie udał mi się tak piękny chleb, ani tak wspaniałe zdjęcie... Popatrzyłam po grafikach i znalazłam...
Do tego przepisu:
https://gotujmy.pl/chleb-zytni-klasyczny,przepisy,126363.html
zdjęcie zostało skopiowane z tej strony:
http://www.fogiel.pl/?dzial=Asortyment&subdzial=Chleb%20%BFytni
Bahus napisał(a): edytaha...
I po co się tak denerwować? Miła, sympatyczna i inteligentna (na dodatek świetnie gotująca) dziewczyna...a tak przepełniona niepokornością. Życie jest piękne, a internet to tylko jego wirtualna namiastka. Myślę, że niepotrzebnie się aż tak mocno "angażujesz" w ściganie (nie zawsze trafnie) plagiatów. Gotujmy.pl to fajna stronka ale niestety w pełni komercyjna, kierująca się (co zrozumiałe) tylko swoimi ściśle wytyczonymi celami. Stąd moja żartobliwa wzmianka o nadgorliwości. Uśmiechnij się i spojrzyj na starego Bahusa życzliwszym okiem...a póki co to proponuję (jeśli nie pijasz piwa to soczkiem) ....
Bahus ( też niepokorny)
Wolałabym czerwone wino, ale piwo też ujdzie
Bahus napisał(a): Po moich wyjaśnieniach spodziewałem się innej odpowiedzi...ale cóż, życzę powodzenia w dalszej chwalebnej pracy śledczej. Ci co mówią że nadgorliwość gorsza od wojny ...pewnie mają rację.
Słowo "zgłoszenie" zamieniłbym na inne ale z powodu wrodzonego taktu tego nie zrobię (to żart)
Proponuję dokładnie przeczytać regulamin, a złośliwości zostawić dla kogoś innego. Życzę miłego popołudnia
Bahus napisał(a): edytaha napisał(a): Etna
https://gotujmy.pl/pierogi-z-cynaderkami-i-grzybami,przepisy,105195.html
http://kuchnia-polska.net/?category_id=357&recipe_id=10457
https://gotujmy.pl/pierogi-z-fasolka-szparagowa,przepisy,105192.html
http://kuchnia-polska.net/?category_id=357&recipe_id=10459
https://gotujmy.pl/siekana-cielecina,przepisy,105176.html
http://kuchnia-polska.net/?category_id=362&recipe_id=10540
niestety, póki co nie dysponuję taką ilością czasu, która pozwoliłaby mi dłużej posprawdzać tego użytkownika, a podejrzane wydają mi się również inne przepisy...
Informuję, że powyżej kwestionowane przepisy są moje (proszę sprawdzić na tamtej stronie) a na dodanie ich przez Etnę (moją żonę) wyraziłem moją zgodę.
Proponuję czas poświęcić na inne ciekawsze zajęcia.
O tym, czy moje zgłoszenie jest zasadne, niech może zadecyduje moderator.
Pozwól Bahusie, że swoim czasem będę dysponować według własnego
uznania
Etna
https://gotujmy.pl/pierogi-z-cynaderkami-i-grzybami,przepisy,105195.html
http://kuchnia-polska.net/?category_id=357&recipe_id=10457
https://gotujmy.pl/pierogi-z-fasolka-szparagowa,przepisy,105192.html
http://kuchnia-polska.net/?category_id=357&recipe_id=10459
https://gotujmy.pl/siekana-cielecina,przepisy,105176.html
http://kuchnia-polska.net/?category_id=362&recipe_id=10540
niestety, póki co nie dysponuję taką ilością czasu, która pozwoliłaby mi dłużej posprawdzać tego użytkownika, a podejrzane wydają mi się również inne przepisy...