Odp: Sypki ryż

Nie jestem zwolenniczką sypkiego ryżu. Zdecydowanie lepiej, łatwiej, sprawniej gotuje mi się ryż w torebkach, który moim zdaniem jest po prostu lepszy.

Odp: Zabielanie zupy

Praktycznie zawsze śmietaną osiemnastoprocentową, wydaje mi się to najlepszym i najbardziej sprawdzonym rozwiązaniem.

Odp: Placki ziemniaczane

Najbardziej lubie placki ziemniaczane polać sosem mięsnym. Akurat czy wołowe czy wieprzowe nie ma takiego znaczenia. Opcje z ketchupem też lubię, ale zdecydowanie mniej.

Odp: Alergia na truskawki?

Niestety, ale alergię można mieć na wszystko bardzo współczuje osobą, które z tego powodu nie mogą jeść konkretnych dań czy potraw.

Odp: Sos mięsny do makaronu

Bardzo różnie, najczęściej wybieram mieszany. Chociaż ostatnio bardzo posmakowała mi sama wołowa odmiana.

Odp: Arbuz

  • Forum: Arbuz

W sumie kupuje i taką i taką odmianę. Według mnie bez pestek łatwiej jeść, bo nie trzeba pamiętać o tym, żeby szukać w ustach pestek i ewentualnie wypluwać.

Odp: Smażenie bez tłuszczu na zwykłej patelni

Nie wyobrażam sobie smażenia czegokolwiek bez tłuszczu (nie musi koniecznie być to olej), bez niego rzeczy na patelni zwyczajnie się przepalają.