hej
- Forum: hej
Witam wszystkich serdecznie
Staż w Gotujmy: 3143 dni
Miasto: -
Witam wszystkich serdecznie
ja używam od dawna folii aluminiowej z jednej firmy, jest to firma General Fresh, jak dla mnie ta folia jest bardzo dobrej jakości i nie drze się tak szybko jak inne,więcej o niej dowiecie się na ( usunięte przez moderatora)
jak mi zostają ciasta, to zazwyczaj zawijam je w folię aluminiową żeby dłużej na dawały się zjedzenia i zachowały swoją świeżość, ważne jest żeby folia była dobrej jakości, i zatrzymywała wilgoć w środku ciasta, ja kupuję folię tej firmy ( usunięte przez moderatora )
proporcji nie pamiętam, ale najpierw roztapiam masło, potem dodaję mąkę i cukier, podsmażam ciągle mieszając do uzyskania odpowiedniej konsystencji
jeszcze nigdy nie udało mi się ugotować ryżu tak żeby był sypki, zawsze wychodzi klejący i nie wiem zupełnie dlaczego, nawet jeżeli jest al dente to i tak nie jest sypki
zdecydowanie powinno to być chude mięso i najlepiej gotowane, albo robione na parze, ewentualnie jak wolimy pieczone to powinno być one przyrządzane beż żadnego tłuszczu inaczej nie osiągniemy oczekiwanych efektów