Wróciłam z Lyonu - stolicy kulnarnej świata

Jestem pełna podziwu dla ich kuchni. Byłam w Lyonie drugi raz. Magiczne miasto z tymi restauracjami, pubami no i bastionem francuskiej tradycji kulinarnej - instytut Paula Bocuse. Zadziwiające jak Francuzi traktują gastronomię - niczym jak sztukę na równo z malarstwem czy muzyką. Zachęcam wszystkich odwiedzających Francję do wstąpienia do Lyonu. Naprawdę warto.

Odp: Odp: " BIDA" koło Olkusza - Dno kulinarne

W Polsce tak, dlatego jelsi juz jem w Polsce w restauracji to tylko kawał mięska. Tak żeby nie można było podsztukować (jak w lazanii, czy w kulkach mielonych)...

Odp: Egzotyka i inne... dziwactwa ;)

Ja we Francji jadłam żabie udka (co za oryginalność hehe ) ale jakie..
Żabie udka w sakiewce... duszone w winie przez kilka dni - pewnie inaczej sie nie da tego zjeść . Cała rodzinka zgodnie orzekła, że żabie udka smakują jak coś pomiędzy kurczakiem a rybą.

Odp: Odp: Piekielna kuchnia Gordona Ramsaya?

dobry napisał(a): nie no jola prosze ;p
dla mnie pascal jest fatalny )
chyba ze nie zrozumialem Twojego dowcipu






pascal jest ok tylko ze wpadl w komerche i za duzo przepisów robi pod knora z tym jego ostatnia kostka knora...
Nie ma co zazdroscic, kazdy jakos zarabia

Odp: Odp: Odp: witalisek

Witamy nowego kucharza

Będę bacznie się przyglądać Twoim kwiecistym przepisom.

Odp: Odp: Jakie lampy polecicie do kuchni?

To polecasz lampy czy żarówki?

Zarówki sobie dokupie ja pytalam o lampy

Odp: Odp: witalisek

Czesc Lilko

Byłam ostatnio tylko (az) we Francji. Ale jak bede za rok w Tunezji na pewno opisze tamtejszą kuchnię. Podsyłam filmik z Lyonu

Odp: Odp: Wróciłam z Lyonu - stolicy kulnarnej świata

Hej jasne już pisze.

W rejonie Lyonu produkuje się słynne beaujolais oraz burgunda.
Wybór win nader obfity (ceny rózne zwykle od 7.99 euro za kieliszek) i najlepsza tartifletta jaką jadłam. Warto zajrzeć do Lyonu

Odp: Odp: Odp: Odp: Konkurs

A czy konkurs jeszcze trwa, bo nie wiem czy pisać czy juz 'po zawodach' i nagrody rozdaliście