Zapraszam do rozmów o jedzeniu na:
https://www.facebook.com/PolacyKochajaDobreJedzenie

Odp: Odp: Czy chcielibyście książki o fotografowaniu żywności?

W dodatku profesjonaliści uczą się tego w szkole, więc na pewno mają wiedzę, jak fotografować jedzenie. Są przecież firmy, specjalizujące się wydawaniem książek kucharskich, w których zatrudnieni są tacy ludzie. Książka jak książka, na półce na pewno nie będzie przeszkadzać Ktoś kto lubi fotografować jedzenie na pewno będzie chciał ją kupić.

Propozycja odnośnie galerii

Witam forumowiczów
Mam taką propozycję, ażeby dodać jedną galerię na portalu. Chodzi mi o to, żeby przy każdym przepisie umieszczonym przez innych użytkowników była dodatkowa opcja "dodaj własne zdjęcie". Wtedy moglibyśmy prezentować własne interpretacje danej potrawy, a inni użytkownicy mogliby oceniać te zdjęcia. Pod zdjęciem głównym byłaby opcja Zobacz galerie lub podobna, a pod nią wstaw własne... Co o tym sadzicie? Za takie zdjęcie można by dostać określoną przez administrację liczbę punktów. Ciekawe jakby się to sprawdziło? Zapraszam do dyskusji. Pozdrawiam

P.S. Oczywiście zdjęcia musiałyby być akceptowane przez moderatora

Technicznie

Nie wiedziałem, gdzie, więc ten dział wydawał mi się najbardziej odpowiedni. Mianowicie chodzi mi o dodanie kilku opcji na forum, aby było ładniej i przejrzyściej, Proponuję zrobić tak, aby można było robić odstępy między tekstem w przepisie, żeby się wszystko nie zlewało. Albo jakieś akapity, bo jak się teraz próbuje, to nie wychodzi za bardzo No i może dodać jakieś pogrubienia, kursywy czy coś, żeby wyszczególnić ważniejsze etapy. I można też dać większą ilość zdjęć do wstawiania.
Pozdrawiam!

Odp: Jaka płyta indukcyjna

Cena za 1 kWh to o ile się dobrze orientuję to coś koło 50-60gr, tak więc, jeżeli urządzenie pracuje godzinę to płacisz 6x50gr czyli 3zł.No ale wiadomo, że nie będzie to 6kW, bo chyba nie będą używane wszystkie 4 pola na full.

Odp: Jaka płyta indukcyjna

ja osobiście płyty nie mam, używam w szkole
ale taką z 4 polami kupisz już od 1000zł i będą bardzo dobrem, są oczywiście droższe, jeżeli zależy ci na jakości, zależy też od tego, czy chcesz ją do zabudowy czy taką jakby wolno stojąca, bo takie też są, masz tutaj przykładów kuchnię, popatrz sobie ile ciągną prądu, jednak pamiętaj, że odliczasz od tego koszt gazu, którego zużycie automatycznie spada, oraz koszt zapałek do rozpalenia xD

Odp: Jaka płyta indukcyjna

Jeżeli chodzi o automatyczne wyłączanie, to każda płyta ma coś takiego, nie spotkałem się z innymi, z resztą, jak nie stoi garnek to nic nie grozi nam. To nie jest płyta grzewcza, więc jej pole się nie nagrzewa. Ja słyszałem, ze najlepszy jest bosch, ale radzę udać się do sklepu jakiegoś ze sprzętem AGD i tam są tacy mili panowie/panie, co podpowiedzą, w Saturnie też możesz popytać, mediamarkt też(w sumie to ta sama firma ) RTVEuroAGD też możesz iść. Ja wolę nie doradzać, bo to nie moje pieniądze, a i za eksperta się też nie mogę uznać...

Odp: Jak myslicie ?? ;-))

ej, ale wracając do tematu, to czemu są oceny słabe? może w takim razie dać tylko fajny przepis i niech sobie ludzie zbierają fajne przepisy, bo skoro jest taka afera o dodawanie niskich ocen, bo nie po to są opcje z niskimi ocenami, żeby ich używać

Odp: Jak myslicie ?? ;-))

A ja chce dodać, że autorka tematu jak zobaczy ocenę "dobry" to uważa ją za słabą? Dałem jej taką za jeden przepis i co widzę, że się rewanżuje. To chyba jest tak samo nie w porządku jak wstawianie słabe" bez komentarza...

Odp: Przekładaniec z lina na omlecie - komentarze

czy mógłbym prosić o akceptowanie najnowszej aktualizacji tego przepisu? bo wstawiłem złe zdjęcie i nie napisałem nic o omlecie, te błędy są poprawione z najnowszej edycji, którą proszę o zaakceptowanie, masło maślane ^,^

Dziękuję

Odp: Jaka patelnia? PILNE!

Ptys, może i tak, ale i tak stare patelnie są lepsze... ja kiedyś miałem taką, z metalową rączką, co się szybko nagrzewała, ale ktoś ją wyrzucił Te wszystkie nowe cuda, czy to garnki czy patelnie to się nadają do wiadomo czego... Ani na tym metalowym nie można, trzeba czekać, aż teflon ostygnie, bo inaczej nie można umyć i mieć porządku. A taką starą sru pod wodę, trochę posyczy i można umyć. Zgadzam się z Bunią w 100 %%