Hej!!
- Forum: Hej!!
Witam wszystkich smakoszy
Staż w Gotujmy: 2910 dni
Miasto: -
Witam wszystkich smakoszy
Może chodzi o to, że olej np. lniany stosuje się do impregnowania drewna. Powierzchnia drewnianej rączki byłaby pewnie wtedy bardziej zabezpieczona przed uszkodzeniami i pochłaniałaby mniej wilgoci.
Chyba w tej kwestii ciężko przebić niezawodne kakao deco morreno Używane u nas od lat nie traci na jakości i oby tak zostało.
Ciemne banany wcale nie są złe. Jeśli nie psują się pod skórą, można je jeść. Są wtedy bardziej słodsze, ale za to ich właściwości antyrakowe są mocniejsze.
Ja uwielbiam łososia. Często pojawia się też u nas mintaj, bo po upieczeniu jest bardzo delikatny, z niewielką ilością ości.
Mój Antek mógłby żyć na rosole, pomidorowej i naleśnikach
Przygotowując danie dla dziecka trzeba wytężać własną wyobraźnię W sieci jest mnóstwo przykładowych potraw (szczególnie kanapek), które ludzie zamieniają na śmieszne zwierzątka i postacie. Może z ziemniaków ułożyć na talerzu oczy a pozostałe warzywa i mięso użyć do wykonania pozostałych detali twarzy?
Polecam kurczaka w cieście francuskim Wystarczy kurczaka zamarynować w oliwie z oliwek z ulubioną przyprawą, nałożyć na niego farsz z pieczarek z żółtym serem lub farsz ze szpinaku, sera feta i czosnku a po zawinięciu wystarczy ułożyć go na środku kawałka ciasta, boki pokroić w paski i zawijać jak na chałce. Całość piecze się około 40 min w temperaturze 180 stopni i jest pyszna!
Mój mąż robi pyszny omlet, nieco zapychający Dodaje jaja, mleko, mąkę, sól i zioła prowansalskie. Wylewa jedną warstwę na patelnie, kładzie szynkę i ser i przykrywa resztą. To, czy omlet jest z mąką czy bez to raczej kwestia jego rodzaju. Z tego co wiem, francuskie robi się bez mąki a bardziej słodkie jako deser już z mąką.