Mój mąż robi pyszny omlet, nieco zapychający Dodaje jaja, mleko, mąkę, sól i zioła prowansalskie. Wylewa jedną warstwę na patelnie, kładzie szynkę i ser i przykrywa resztą. To, czy omlet jest z mąką czy bez to raczej kwestia jego rodzaju. Z tego co wiem, francuskie robi się bez mąki a bardziej słodkie jako deser już z mąką.
Słowem wstępu mam proste pytanie, o które mam spór z kucharzem, artykuły z internetu nie przekonują żadnej ze stron potrzeba więc wypowiedzi osób z tego forum
Pytanie brzmi : jak robi się prawdziwy omlet ? Z mąką czy bez mąki?
Prawdziwy omlet
Obserwuj wątekOdp: Prawdziwy omlet
Kleoo
Odp: Prawdziwy omlet
pestka55
Prawdziwy omlet
Rafał Świercz
Słowem wstępu mam proste pytanie, o które mam spór z kucharzem, artykuły z internetu nie przekonują żadnej ze stron potrzeba więc wypowiedzi osób z tego forum
Pytanie brzmi : jak robi się prawdziwy omlet ? Z mąką czy bez mąki?
Z góry dziękuje za odpowiedzi