Odp: Odp: Witam!
- Forum: Witam!
Cześć Klaudia
Duusiak napisał(a): Witam i ja
Mam na imię Klaudia
Staż w Gotujmy: 4950 dni
Miasto: -
Cześć Klaudia
Duusiak napisał(a): Witam i ja
Mam na imię Klaudia
Trochę zejdę z tematu, ale tylko trochę Jak jeszcze nie widzieliście - polecam magazyn o kawie, ale nie takiej zwyczajnej - znajdziecie tam fajne i niebanalne przepisy z wykorzystaniem kawy - polędwiczki wieprzowe na ten przykład
http://akademia-smaku.gotujmy.pl/
Witaj tajemnicza Matahari Dzięki za miłe słowa! Witamy na pokładzie i czekamy też na Twoje inspiracje
matahari37 napisał(a): Od wielu lat gotuję, lecz ostatnio brakowało mi pomysłów . Na szczęście znalazłam Was , dziękuję że jesteście i dzielicie się z innymi swoją wiedzą, pomysłami.
Zazdroszczę takiego sylwestra w leśnej głuszy, muszę kiedyś wypróbować. A szama brzmi doskonale - też czekam na przepisy Dzika udało się upolować czy czmychnął?
Cześć Julkaami Już nie mogę się doczekać Twoich przepisów i porad dotyczących oszczędnego gotowania, ostatnio kupiłem sobie książkę Save with Jamie (oszczędzaj z Jamiem) i on też pisze podobnie jak Ty - oszczędnie nie znaczy gorzej, a czasem nawet smaczniej i zdrowiej
Co do Twoich pytań - przepisy najlepiej dodawać na stronie przez zakładkę "dodaj przepis". Możesz w ten sposób zamieścić przepis ze zdjęciami a co więcej - będzie go łatwiej wyszukać!
Co do porad - podobnie, w zakładce "dodaj przepis" masz też możliwość dodać poradę.
Jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało
Wow, jesteś wszechstronnie uzdolniona
2milutka napisał(a): Pokażę Wam co robię jak nie gotuję.....Biała poduszka pierwszy raz uszyłam taką.
Brzmi pysznie Zazdroszczę podróży!
ZanetaK napisał(a): Miałam okazję być na indyjskiej wyprawie. Smaki mnie oczarowały, dodam jednak, ze jestem fanką ostrych smaków, dlatego ich przyprawy mnie nie przerażają. Bardzo dużo się tam nauczyłam, nawet w jednej restauracji kucharz pozwolił mi wejść na zaplecze i z nim gotować. U siebie na blogu zamieściłam przepis na bardzo aromatyczne curry i kilka zdjęć z Indii.
http://www.ladyhousewife.pl/azjatyckie-przysmaki/curry-z-kurczakiem-tikka-masala/
Cześć Beata, czuj się jak u siebie Jak tam impreza się udała?
Zacne linki Jon
Co do Elvisa to uwielbiam czytać teorie konspiracyjne czy to dotyczące Elvisa, Beatlesów (też są takie!), JFK I UFO
Dzięki Sposób z lampą genialny, na pewno wypróbuję
misia5 napisał(a): kołczu napisał(a): Dzięki Troszkę niektóre pękały, tak jakby "czapeczka" zostawała w formie
misia5 napisał(a): kołczu napisał(a): A tutaj mój debiut, czekoladki które przygotowaliśmy razem z moją drugą połową jako prezenty dla rodziny
Podziwiam Was dziewczyny - Misię szczęgólnie, że tak piękne Wam wychodzą. W przenośni i dosłownie, bo dla nas największym problemem było je wydobyć z formy
No ale były pyszne i wrażenie zrobiły
Super Ci wyszły Czemu miałaś problem z wyjęciem? Pękały?
Może za cienka warstwa czekolady była? Spróbuj dać troszkę więcej czekolady na dno foremek. Możesz też foremkę "podświetlić" lampą i zobaczysz, w którym miejscu jest prześwit. Wystarczy takie miejsce pomalować czekoladą i odstawić do zastygnięcia.