KONTO NIEAKTYWNE
Ja mam sumienie czyste.Żaden z przepisów nie jest odmałpowany.Niektórzy pisali mi wredne pm -więc odchodzę.
Żeby wymieniać się przepisami nie muszę mieć konta tutaj, nie muszę czytać takich wrednych wiadomości.

Bażant z piórkami

Słuchajcie mam taki problem.
Chciałabym zrobić moim rodzicom małe przyjęcie z okazji 30 rocznicy ślubu.I wymyśliłam sobie że będzie na główne danie bażant.Chciałabym go podać tak jak na dawnych szlacheckich stołach z PIÓRKAMI
I mam takie pytanie.Jak mam to zrobić?Bo jak wsadze z piórami do piekarnika to chyba bedzie smród Więc jak?Mam obedrzeć ze skórki a potem na pieczyste nadziać tę skórke z powrotem?

Odp: Odp: Odp: Bażant z piórkami

Nigdy nie robiłam bażanta ;/ to faktycznie podam kaczkę przynajmniej wiem jak toto ma smakować.

Odp: Bażant z piórkami

No to w takim razie nie wiem -czy podać go w całości z nadzieniem wątróbkowym i polewać go na przemian tłuszczem i tym koniakiem czy już lepiej podzelić na porcje i piec oblożone np boczkiem.Ten w całości chyba sie lepiej prezentuje ale ten w kawałkach jest chyba łatwiej zrobić jak na pierwszy raz.
Przyprawy to chciałam dać tylko sól i pieprz czarny mielony.Nie jadłam nigdy więc nie wiem-majeranek,gałka muszkatołowa?
I jak dodam słoninki czy boczku to czy mam zebrać tłuszcz z sosu?Bo nie chce żeby było bardzo tłuste a jednocześnie nie chce żeby było za bardzo suche i gryzło się jak siano.
Wino do ptaka-czerowne chyba czy jednak białe?
I z czym będzie najlepiej smakował? Do ziemniaków to chyba nie pasuje? A kapusta?

A może już wogule zrezygnować z bażanta i podać kaczkę czy gąskę?

Odp: Tu zgłaszamy problemy

Coś mi ostatnio szwankuje
Przepisy które dodałam nie są zaakceptowane choć to autorskie , a jak dostają akceptacje to i tak nie dodaje za nie punktów Mam przeładować ciasteczka (cookie) czy to coś u mnie szwankuje? Bo ja komputerek gorzej obsługuje niż piekarnik

Witajcie

Mam na imię Karolina, mieszkam w Żorach. Mam 29 lat. Mieszkam z rodzicami i to ja odpowiadam ze obiadki staram się aby były zrobione smacznie, tak jak lubi rodzina a do tego zdrowo. Nie uznaję żadnych glutaminianów i wzmacniaczy smaków.
Gotując dla siebie nie używam soli, cukru zaś mięso jadam tylko okazjonalnie i w minimalnych ilościach.
Lubię czytać-głównie fantastyka. Moim hobby są robótki ręczne.Czasem publikuję opowiadania.
Poza tym bardzo kocham zwierzęta. Mam kotka dachowca- Puszka, pieska-Ozzy'ego golden retrievera i 3 akwaria z rybkami.