Lubię gotować i eksperymentować w kuchni. Bywam na wielu stronach kulinarnych..Moja kuchnia jest kolorowa i znajdziecie tu wszystko. A co w życiu? Jeden sezon letni pracowałam w Greckiej restauracji, przywiozłam stamtąd całą motywację i chęć do gotowania. Fotografia to moje hobby.
Mój blog kulinarny http://www.gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/
zapraszam

Radość przeżywa się tylko wtedy, gdy sprawia się ją innym.

Odp: Odp: Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?

misia14 napisał(a): zapomniałam dodać,że równolegle z przygotowaniem ciasta na piernik staropolski i pierniczki zaczynam przygotowywać mięso do wędzenia ....więc na ok 6 tygodni przed świętami zamawiam różne gatunki mięsa wieprzowego (karczek,schab,łopatki,szynki,boczek)....które zostanie zapeklowane a przed świętami przez męża uwędzone...przed wędzeniem kupujemy również surową kiełbasę (białą nie parzoną) i też wędzimy....pychotka


oooo pewnie ze pychotka ja nie mam warunków na wędzenie ani tez takich potrzeb... rodzina sie po świecie rozjechala i święta robi się teraz mniej wystawne.

Odp: Kiedy zaczynacie przygotowania?

U mnie utarło się że ze słodkości na wigilię piekę ciasto Kantyczka. z tego zwględu ze ma taką nazwe. Znalazlam je kiedyś w jakimś starym kalendarzu, troche zmodyfikowalam, a ze wszystkim popasowalo Kantyczka stała sie ciastem wigilijnym obowiązkowym, przepis podam w swoim czasie bo nie mam narazie zdjęć. Ale naprawdę jest pyszne.
Pierników raczej nie piekę dlatego ze mój mąz pracuje w piekarnio-cukierni i co roku przysługuje mu na święta 2 kg ciasta ... wiec zamawiam sobie zawsze kawał piernika bo pyszny mają .. Ale domowe ciasta we święta i tak najlepsiejsze

Odp: Odp: Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

Babciagramolka napisał(a):

Ty mnie nie denerwuj dobrze
Ja w tym roku nie robiłam i co mam się oblizywać przy Twoich zdjęciach Natychmiast proszę o opcję podaj przez ekran


Buniu .... toż to by byla prawdziwa rewelacja takie degustowanie przez ekran
Przyjęcia i całe uczty byśmy tu sobie robili

Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

o tak tak Buniu .. jak najbardziej do pracy i do nowych przepisów
I ryba koniecznie z cytryną hihih czekam na odpowiedź wiec głowa musi być trzeźwa i jasno myśląca
a twój soczek pomidorowy az mi zapachniał .. uwielbiam mmmm

Odp: Galeria fotograficzna.

kazdy bardziej człowieczkiem zaciekawiony niż pojazdem hihih
ja takich fotek nie mam kiedys nie dawali a szkoda..

Odp: W trosce o miłą atmosferę na stronie

a nie nie .... dzis to juz tylko kacyka leczymy wspólnie
bo jak o pomiedzialek zahaczymy to kolejny tydzien na piciu zleci

Odp: Chwalimy się;

świetna firanka ... bardzo mi sie podoba taki pomysl ..

Odp: przepisy na "zdrowe dania"

Nasze przepisy wszystkie są fajne i zdrowe wszystkie znajdziesz na stronie
a makaronu razowego nie robiłam .. wogóle chwilowo nie jadam makaronów.

Odp: co dzisiaj na obiad?

A u mnie dzis kapusta faszerowana na początku byla myśl o gołąbkach ale przypomnialo mi sie ze dawno temu w jakiejś gazecie widzialam cos takiego ... tyle ze nie pamietam czym bylo nadziewane Wyszla przepyszna