Lubię jeść... najbardziej to co sama ugotuję ;)
Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
Wszystkie wstawione przez jedną osobę, bez zdjęć, czyli ciężko żeby miała jak udowodnić że robiła i innym poleca... co fakt to fakt
Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
BEEA123 napisał(a): BEEA123 napisał(a): Senkacz
Sernik Przekładany
Cycek Tesciowej
Cygan
Pawi Ogon
Snikers
Dziwak
Pszczółka
Wedel Przekładany
Hartaniec
Kwitnacy Tulipan
Ciasto Mak- Ser -Jabłka- Orzechy
Marysienka
Leon
Śnieżka
Wszystkie te 15 ciast przepisane łącznie z tytułem z książki "103 ciasta siostry Anastazji" przepisane przez użytkownika krysia12.
Czy ktoś może zareagować na to?
Nie dałaś linków do tych przepisów więc wątpię by ktoś zareagował... nie licząc że takie przepisywanie z książki przepisów (bez kopiowania zdjęcia oczywiście), jest z reguły przyjmowane z przymkniętym okiem, w końcu nie wszyscy mamy te książki (ja np. w/w nie mam) a czasami warto komuś polecić to co z takowej zrobiliśmy Choć przyznaję że powinno być podane źródło tego przepisu.
Odp: Odp: Gotowanie na parze
- Forum: Gotowanie na parze
Ja nie pomogę bo ja gotuję na nakładce na zwykły garnek...
Odp: Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
hoffija44 napisał(a):
Przeczytałam i rozumiem to co napisano wyżej , tylko pojąć nie mogę ,że za kopiowanie przepisów dostaje się odpowiednie miano na tym portalu . Poza tym Pani Tereska udziela odpowiedzi i zapewnień na komentarze wpisywane pod "jej" przepisami , tak jakby była ich twórczynią.To jest rażące.
Wiesz o tym ,że przedstawiciele np firmy Dr Oetker nie mogą takich rzeczy robić?
Tylko ze Pani Tereska jest autorką tych przepisów i zdjęć... ona je wymyśla, piecze, fotografuje właśnie dla Dr. Oetkera... Ja też kiedyś myślałam że kopiuje, ale Pani Tereska mi wszystko wyjaśniła
Odp: Biszkoptowe ślimaczki dla dzieci - komentarze
Nie miałam mąki ziemniaczanej więc zastąpiłam ją zwykłą, wyszło tak jak miało Lukrecji u mnie się nie je więc namalowałam różki pisakiem spożywczym
Odp: Gotowanie na parze
- Forum: Gotowanie na parze
Babciagramolka, dziękuję za zebranie tych przepisów w jedno miejsce też uwielbiam gotować na parze.
maciek_001, po co solić warzywa u parowane? Wg. mnie nie trzeba, są wystarczająco w sobie na tyle słone by nie szkodziło zdrowiu i były smaczne
Odp: Problem techniczny
- Forum: Problem techniczny
Tokijka, jeśli się przeniesiesz to daj proszę znać gdzie, bardzo lubię Twoje przepisy...
O to samo bym prosiła też inne panie (Pyza, Babciagramolka, Sarenka, Misia, Pani Tereska, i pewnie teraz o kimś zapomniałam)... super gotujecie, jesteście dla mnie inspiracją, wzorem i pomysłem co mam dziś ugotować
Odp: chilli con carne - komentarze
Wygląda bosko
Odp: Odp: problem
- Forum: problem
Persik napisał(a): a ja od kilku dni nie mogę się doprosić sprawdzenia dodanych artykułów, są ważne gdyż powiązane są z przepisami. Piszę do moderatorów i nic
Podejrzewam że zmiana właściciela serwisu może tu mieć jakieś znaczenie (w sensie opóźnienia).
Odp: Odp: Oliwa hiszpanska sponsorem?
- Forum: Oliwa hiszpanska?
Bahus napisał(a): Ale wiem, że to posunięcie komercyjne i nic na to nie poradzimy....stąd moje żarty.[/quote]
Chyba niekoniecznie... Bo jeśli była by to reklama, to pojawiła by się raczej jako odnośnik do strony producenta/dystrybutora/reklamy, w końcu na rynku jest więcej producentów takiej oliwy?
Bahus napisał(a): eśmy u siebie i musimy się zgadzać z narzuconymi warunkami lub odejść....;(
Zauważ proszę że tak jak napisał pan Pojemsobie, odchodząc zostają Twoje przepisy jako własność serwisu, stąd nie każdy zdenerwowany odchodzi... aczkolwiek niektórzy przestają dodawać swoje przepisy.
W dodatku 3 września br. Dobry napisał że zainteresuje się tą sprawą, wyglądało to tak jakby i dla niego było to zaskoczenie, mija już dwa tygodnie od tego czasu i wszędzie widuję tą oliwę... czyli albo nie mogą sobie z tym poradzić albo już nie pierwszy raz ignorują prośby użytkowników.