http://rarytasy-michaeli.blogspot.com/
Odp: Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
A to moje nagrody od Kasi, za upieczenie wg jej przepisów 10 ciast
Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
Gratuluję gotowania w tak doborowym towarzystwie
Buniu, cieszę się z kolejnego Twojego sukcesu....i wszystkim życzę kolejnych nagród za przepisy
Odp: Odp: Jak zrobić ciastka z alkocholem?
ciasteczka musisz nadziać po upieczeniu a potem dobrze im zrobi schłodzenie...tylko należy pamiętać aby alkohol nie zwietrzał należy tę masę pokryć polewą czekoladową albo jakimś innym kremem podobnie jak to jest z ciastami...
Odp: Odp: Odp: Odp: Odp: Jak zrobić ciastka z alkocholem?
https://gotujmy.pl/ule-z-adwokatem,przepisy,80310.html
https://gotujmy.pl/ule-z-karmelem,przepisy,80307.html
to są linki właśnie do takich ciasteczek
Odp: Odp: Konkurs TEFAL - zapraszamy!
- Forum: Konkurs TEFAL - zapraszamy!
Gratuluję zwycięzcom
Odp: BRITA - Herbaciany konkurs
- Forum: BRITA - Herbaciany konkurs
Herbata Pu-erh z imbirem
Bardzo lubię pić herbatę czerwoną czyli Pu-erh… Na jesienne i zimowe dni bardzo dobra jest herbata liściasta pu-erh, jednak ma ona ziemisty smak dlatego ja dodaję świeży imbir drobno posiekany.
Do dzbanuszka lub zaparzacza:
sypię 1 łyżeczkę liści herbaty
oraz kawałek imbiru obranego i drobno posiekanego
Całość zalewam wrzącą wodą która jest przefiltrowana i zagotowana tylko 1 raz. Parzę herbatę ok. 3 minut, mieszam i wlewam do filiżanki.
Potem to już tylko delektuję się smakiem gorącej i lekko „ostrej” herbaty. Herbaty nie słodzę…ale taka herbata dobrze smakuje z ciastem np. fale Dunaju, które są z jabłkami i kremem o smaku wiśniowym. Równie pyszna i rozgrzewająca jest sama herbata bez ciasta. Dodam jeszcze, że herbata czerwona Pu-erh ma właściwości oczyszczające, odtruwające i odchudzające.
POLECAM i życzę miłych chwil spędzonych przy filiżance herbaty.
Na drugim zdjęciu herbata po zalaniu wrzątkiem.
Odp: Czy jest już jarzebina?
- Forum: Czy jest już jarzebina?
oczywiście,ze się nadaje....oczywiście nie zapomnij o odpowiedniej obróbce wstępnej czyli przemrożeniu....ja juz dawno zrobiłam dżem z jarzębiny
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
justynak223 napisał(a): To i ja się pochwalę. Dziś obroniłam długo wyczekiwaną pracę dyplomową. Jestem po prostu przeszczęśliwa. Tak jakbym wygrała milion w totka
Gratuluję
Odp: Odp: Gotujmy z nagrodami - wasze uwagi i postulaty
zewa napisał(a): Ja mam pytanie odnośnie wirtuali. Wiem, że to już było, ale pytam. Dziś dostałam punkty za super przepis i jak klikam na tę pozycję aby zobaczyć co to za przepis to wyświetla się cała strona. Jakiś czas temu była informacja, że przepisy premiowane będą w specjalny sposób oznakowane. Czy jest na top szansa w najbliższym czasie ? Byłoby super, bo wiedzielibyśmy dokładnie co jest premiowane.
przepisy juz są oznakowane, jednak trzeba taki przepis otworzyć i na samej górze jest fajne logo..."super przepis"
więc najprościej posprawdzaj swoje przepisy który ma taki znaczek....
gratuluje i zyczę jak najwięcej takich przepisów
Odp: Odp: Chwalimy się;
- Forum: Chwalimy się;
p.jola1 napisał(a): Dzisiejsze zakupy w sklepie IKEA, dzięki karcie z gotujmy.pl mogłam dzisiaj poszaleć
gratuluje udanych zakupów
to teraz będzie się działo....a najbardziej podoba mi się moździerz...taki duży