http://rarytasy-michaeli.blogspot.com/

Odp: Chwalimy się;

Gratuluję pięknych nagród
Ja dziś otrzymałam kalendarz...i się bardzo cieszę

Odp: Henia obchodzi dziś urodziny...

Z okazji urodzin życzę Ci HENIU I MANIU:
Aby każdy dzień miał kształt Twoich marzeń,
Aby Twą drogę ominęły wszelkie troski i niepowodzenia,
Abyś przeszła życie w pełni, lecz zawsze pozostała sobą.
Życzę Ci jak najwięcej takich chwil, w których z uśmiechem na twarzy mogłabyś powiedzieć: JESTEM SZCZĘŚLIWA!

Odp: Pasternak.

Pasternak można dodawać do rosołu w miejsce lub z pietruszką.....mozna dodawać do sałatek jarzynowych.

Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;

piekne wasze blogi.....i podziwiam...za wkład i pracę nad nimi
gratuluję

Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;

margolata napisał(a): eli_555 napisał(a): Ja się pochwalę moją pracą:
1.Stajenka którą kleiłam z zapałek 30 lat temu.
2.Podkładki świąteczne-karpie,które uszyłam 20 lat temu.
Śliczna stajenka Eli miałaś bardzo dużo cierpliwości podziwiam
piekna....i co najważniejsze zrobiona solidnie....o tyle lat wytrwała....

Odp: Odp: Odp: Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!

Pyza napisał(a): Misiu, piszesz, że proponujesz...przyrządzałaś kozinę czy po prostu tak byś się do niej zabrała gdybyś ją miała? Wybacz, że się dopytuję, ale chciałabym wiedzieć
przyrządzałam....i była super
Tak własnie przyrządzałam i mięso kozy i kozła....oraz koźlęcia.....oczywiście dłuzej się piekło mięso ze starszych sztuk

Odp: Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!

ja proponuje mięso natrzec przyprawami takimi jak się lubi czosnek,sól, papryka,pieprz grubo mielony, cos z ziól np majeranek i koniecznie potłuczony jałowiec i sporo czerwonego wina....trzymać to mięso co najmniej 24 godziny.....piec np w rekawie podobnie jak wołowine...choc to zalezy od wieku kozy....powinna wyjśc pyszna nie sucha pieczeń

Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

piekne zdjecia....u mnie nie było chmur...i dlatego zdjęcia nie wyszły....było pełne słońce....

Odp: Ziemniaki

jest wiele odmian ziemniaków....i ja zwracam na to uwagę....warto dodać,ze ziemniaki w różnych latach pomimo tej samej odmiany mogą mieć trochę inny smak...inaczej mogą się gotować...chodzi o warunki klimatyczne w jakich rosły....
Na Śląsku najbardziej pożądanym ziemniakiem jest ziemniak żółty...bardzo dobrym ziemniakiem dla mnie jest odmiana Rosalinda....ma czerwona skórkę w środku zółty i bardzo smaczny, nie rozsypujący się...mogę z niego zrobić wszystko tzn. kluski, placki ziemniaczane, frytki,sałatkę. dodam,że mam ziemniaki z własnego pola...i staramy się sadzic zawsze ziemniaki które są dobre i sprawdzone w naszym rejonie no i kwalifikowane aby potem dało się je uprawiać przy minimalnej ilości chemii na naturalnych nawozach i potem przechować.