Misiu, piszesz, że proponujesz...przyrządzałaś kozinę czy po prostu tak byś się do niej zabrała gdybyś ją miała? Wybacz, że się dopytuję, ale chciałabym wiedzieć
przyrządzałam....i była super
Tak własnie przyrządzałam i mięso kozy i kozła....oraz koźlęcia.....oczywiście dłuzej się piekło mięso ze starszych sztuk
zmieniono 1 raz (ostatnio 06 sty 2011 19:30 przez misia14)
Mięso z kozy przyrządzałem kilka razy. W miarę smaczna jest młoda kózka, starsze sztuki i kozły są niesmaczne (no chyba że ktoś lubi). Do koźliny pasują przepisy na baraninę i dziczyznę. W drugim przypadku należy tylko ograniczyć lub w ogóle nie stosować jałowca,
zmieniono 1 raz (ostatnio 06 sty 2011 16:44 przez Bahus)
Odp: Odp: Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
Misiu, piszesz, że proponujesz...przyrządzałaś kozinę czy po prostu tak byś się do niej zabrała gdybyś ją miała? Wybacz, że się dopytuję, ale chciałabym wiedzieć
ja proponuje mięso natrzec przyprawami takimi jak się lubi czosnek,sól, papryka,pieprz grubo mielony, cos z ziól np majeranek i koniecznie potłuczony jałowiec i sporo czerwonego wina....trzymać to mięso co najmniej 24 godziny.....piec np w rekawie podobnie jak wołowine...choc to zalezy od wieku kozy....powinna wyjśc pyszna nie sucha pieczeń
Koleżanka zwróciła się do mnie po radę bo ma do wykorzystania udziec z kozy - ja pomóc nie umiem ponieważ nigdy w życiu nie przyrządzałam koziny, chyba nawet nigdy jej nie jadłam....
Może ktoś miał z tym mięsem do czynienia i mógłby podpowiedzieć jak się do tego udźca zabrać - jak i czym przyprawić? ile piec?
Będę wdzięczna za wszystkie rady i sugestie.
Odpowiedz na/ edytuj Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
Obserwuj wątekOdp: Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
A. L.
Na moim blogu znajdziecie fajne i proste przepisy.
Wszystkie były wykonane i potwierdzam ich pyszny smak!
http://wszystkookulinariach.blogspot.com
ZAPRASZAM SERDECZNIE!
CODZIENNIE NOWE PRZEPISY :-)
Odp: Odp: Odp: Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
misia14
przyrządzałam....i była super
Tak własnie przyrządzałam i mięso kozy i kozła....oraz koźlęcia.....oczywiście dłuzej się piekło mięso ze starszych sztuk
Odp: Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
Bahus
Odp: Odp: Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
Pyza
Odp: Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
misia14
Udzieć z kozy - jak przyrządzić? pilne!!!
Pyza
Może ktoś miał z tym mięsem do czynienia i mógłby podpowiedzieć jak się do tego udźca zabrać - jak i czym przyprawić? ile piec?
Będę wdzięczna za wszystkie rady i sugestie.