http://rarytasy-michaeli.blogspot.com/

Odp: ciasto z masą budyniową i bezami

hmmm, kiedys daaawno temu jadłam a nawet robiłam cos takiego (tyle,że do końca nie jestem pewna)
ciasto ucierane jasne i z kakao, potem był krem (na pewno nie był to budyniowy,ale to zdaje sie nie miało znaczenia) na kremie układało się mini beziki w rzędacha pomiędzy te rzędy bezów dawało sie czarna porzeczke i całośc zalewało sie polewą ale tak aby te beziki ociupinkę wystawały.

Odp: Pomysł na słodką przekąskę

słodką przekąska moga być świeże owoce lub suszone owoce i orzechy różnego rodzaju, migdały...

Odp: Lukier i polewa

co do polew czekoladowych to używam gotowych czekoladowych z tzw wyższej półki....ponieważ mają nieporównywalny smak czekolady i zachowują się jak czekolada, czyli szybciutko obsychają i w przypadku ciasteczek zawsze są suche nawet gdy jest bardzo ciepło.....a te z wyższej półki są dłużej płynne i łatwiej je rozprowadzić na cieście i jest naprawdę cieniutka warstewka czekolady a to bardzo często podnosi smak ciasta czy ciasteczek a poza tym wybieram bardzo często z gorzkiej albo deserowej czekolady polewy( są mniej słodkie).

Lukry robię sama na zimno.....jednak dobrze jest przed przystąpieniem do robienia lukru przesiać cukier puder przez sitko(czasem zostają na sitku kryształki cukru)
Jako bazę do lukru używam soku z cytryny, czasem syropu malinowego, orzechowego. Ucierając na zimno sok z cukrem decyduję jaką konsystencję lukru chcę mieć. Poza tym do podstawowego lukru czasem dodaję kilka kropli barwnika.
lukier wykonany zawsze wyschnie i nigdy się nie lepi....

Odp: Odp: Chwalimy się;

piękna
gratuluję pomysłu

Odp: Dachówki - komentarze

gorące ciasteczka nałożone na wałki aby nabrały kształtu oraz
ciasteczka rozpłaszczone widelcem przed włożeniem do piekarnika

Odp: O)

Wszystkiego najlepszego, duuuużo zdrowia, radości i pomyślności oraz uśmiechu na co dzień; STO LAT!

Odp: Odp: Domowe wyroby

zgadzam się....

Odp: Domowe wyroby

na święta znowu będą świeże szynki...