Odp: Odp: Odp: Użytkownicy, przepisy i komentarze

zewa napisał(a): misia5 napisał(a): zewa napisał(a): Już dość dawno temu zauważyłam, że na Gotujmy jest cała masa użytkowników, którzy nie mają ani jednego przepisu. Dodają natomiast negatywne komentarze do przepisów i wątków na forum. Mnie samej zdarzyło się to robić, ale miałam ku temu podstawę ( źle napisany przepis ). Jednocześnie mam dużo przepisów, które również można oceniać i nawet przyjmę na klatę ujemne uwagi. Ale chodzi mi w szczególności o tych właśnie " użytkowników ", których poczynań kulinarnych nie możemy ocenić, a Oni oceniają innych i to w przeważnie negatywny sposób. Moim zdaniem miano użytkownika tego portalu powinny mieć osoby z minimum 50 swoimi przepisami. Ale powinny być to rzeczywiście przepisy i zdjęcia, a nie takie typu: wymieszać i wlać na patelnię. Myślę, że w pewnym stopniu zniechęciłoby to osoby nie lubiące gotować i odechciałoby się im docinek i bezsensownych komentarzy. Może nie mam racji w tej sprawie, dlatego proszę o Wasze opnie.

To ja w takim razie wg tych zasad nie mogę być użytkownikiem Gotujmy bo mam mniej niż 40 przepisów
Misiu to tylko taka propozycja i absolutnie nie chodzi mi o Ciebie, może ten pułap rzeczywiście podałam za wysoki. Chodzi mi o to aby skrócić te wszystkie komentarze osób będących tu dla złośliwości. A Ty do takich nie należysz. Mam nadzieję, że tym pułapem Cię nie uraziłam.


Nie uraziłaś mnie Dużo trzeba się natrudzić, żeby mnie urazić lub zaleźć mi za skórę. Tylko jednej osobie z tego portalu się to udało. A długo na to ta osoba pracowała.

Wiem, że chodziło Ci o coś innego. Mój wpis był raczej informacją o ilości przepisów niż wyrzutem pod Twoim adresem. Tak więc nie masz się czym martwić

Odp: Użytkownicy, przepisy i komentarze

zewa napisał(a): Już dość dawno temu zauważyłam, że na Gotujmy jest cała masa użytkowników, którzy nie mają ani jednego przepisu. Dodają natomiast negatywne komentarze do przepisów i wątków na forum. Mnie samej zdarzyło się to robić, ale miałam ku temu podstawę ( źle napisany przepis ). Jednocześnie mam dużo przepisów, które również można oceniać i nawet przyjmę na klatę ujemne uwagi. Ale chodzi mi w szczególności o tych właśnie " użytkowników ", których poczynań kulinarnych nie możemy ocenić, a Oni oceniają innych i to w przeważnie negatywny sposób. Moim zdaniem miano użytkownika tego portalu powinny mieć osoby z minimum 50 swoimi przepisami. Ale powinny być to rzeczywiście przepisy i zdjęcia, a nie takie typu: wymieszać i wlać na patelnię. Myślę, że w pewnym stopniu zniechęciłoby to osoby nie lubiące gotować i odechciałoby się im docinek i bezsensownych komentarzy. Może nie mam racji w tej sprawie, dlatego proszę o Wasze opnie.

To ja w takim razie wg tych zasad nie mogę być użytkownikiem Gotujmy bo mam mniej niż 40 przepisów

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

A u mnie krokiety z kombinowanym farszem i oczywiście barszczyk

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

Zobacz proszę czy opis pod zdjęciem nie jest za krótki.

Odp: Odp: Barwniki spożywcze

Ja barwników używam około 6 lat Na początku były to barwniki płynne i o nich nie mam najlepszego zdania, bo moim zdaniem są zdecydowanie za słabe i zmieniają konsystencję. Trzeba ich użyć bardzo dużo, by osiągnąć (o ile w ogóle się to uda) pożądany kolor. Może to zależy od firmy produkującej te barwniki. Jak kupiłam takie ogólnodostępne i wiem, że już więcej ich nie kupię. Od kilku lat używam barwników w proszku. Wystarczy odrobina proszku na koniec wykałaczki i kolor jest intensywny. Są bardzo wydajne, a co za tym idzie dodaje się ich zdecydowanie mniej, a efekt mamy murowany. Zresztą możesz zobaczyć efekt barwienia tych barwników. Tu dodałam ich do ciasta https://gotujmy.pl/ciasteczkowy-szal-karnawalowy,przepisy,130157.html mała ilość a kolor intensywny.

Odp: Odp: Odp: Odp: układamy wyrazy

kawalkada

da

Odp: Odp: Odp: Odp: Zupa nylonowa?

Nawet nie wiedziałam, że taką zupę gotuję Nazwa dość niecodzienna jak na zupę