Odp: Jak najlepiej uprawiać kiełki
a próbowałaś bez żadnych wacików etc? Po prostu na samej wodzie
Staż w Gotujmy: 3472 dni
Miasto: -
a próbowałaś bez żadnych wacików etc? Po prostu na samej wodzie
A ja lubie ten sklep https://www.ranohome.pl/
I dzisiaj uruchomili jeszcze fajna przegladarke idealną dla mnie
Żelaza w szpinaku nie ma dużo, to był błąd naukowców z tego co kiedyś gdzieś przeczytałam.
Żelaza bardzo dużo masz w burakach, więc je jedz. Ja jeszcze piłam sok ze świeżego buraka (w sensie ze nie gotowany), ale nie wiem czy to znajdziesz, posiadam wyciskarkę ślimakową i na niej sobie go robie :/
Dodatkowo zaopatrz się w tabletki z pełną grupą witamina B i powinno pomóc
Jeśli nie chcesz tabletek to dużo B jest w wątrobie.
Witam,
od pewnego czasu jest dostępny regularny konkurs ze sklepu rano home.
Sama czasem biorę w nim udział i dziele się nim z wami
www.ranohome.pl/znajdz-muffinka/
Widze ze nikt tego jeszcze sposobu nie podał. Odrazu mówie, że to mój sposób i w smaku wychodzi podobny do tego co sprzedają u większości chinczyków jest luźny i delikatnie lepki.
Ryż zamiast bezpośrednio gotować w wodzie umieszczam go w pojemniku do gotowania na parze i po prostu czekam aż dojdzie co pewien czas próbując. Problem tego jest taki, że to wymaga dużo więcej czasu, dlatego można najpierw chwile podgotować a dopiero potem przerzucić na sitko do gotowania na parze.
Ja ostatnio widziałam u siebie w ogrodniczym wiadra zamykane i do tego drogie (od 60 zł w góre) jakieś butelki z proszkiem z których niby ma wyjść piwo.
Z tego co słyszałam to podobno dobre a patrząc na ceny już odliczając pierwszy zakup na to wiadro i butelki do których potem trzeba zlać piwo to koszt produkcji z tych słodów wychodziłby w okolicach 2,6 zł za litr. Prawdopodobnie w tym roku spróbuje je wytworzyć i może coś tu skrobnę na ten temat więcej
Jeśli da się wytwarzać bez tych proszków, to miło byłoby też coś na ten temat się dowiedzieć
U mnie świeżego pieczywa, jajek (Tak apropo prawie wszyscy wymienili jajka ) mleka (ale male ilości), mąki, herbaty czarne i zielonej, przypraw - oregano, pieprz czarny, ziele angielskie, soli (używam himalajskiej ze względu na naturalność), cukru, majonezu, musztardy, keczapu, szynek, kiełbas, sałaty (obojętnie której), pomidorów, ogórków i sera.
Pewnie coś przegapiłam jeszcze ale to podstawy do codziennego funkcjonowania
Wydaje mi się, że warto też wspomnieć o sezonowych owocach i warzyw których też nigdy zabraknąć nie może! Zwłaszcza teraz nie moge się doczekać truskawek! Do których już zakupiłam sobie maszynkę do wyjmowania szypułek