co można powiedzieć o sobie jestem zmienna jak każda kobieta szybko nawiązuję kontakty z innymi lecz trudno zostać moim przyjacielem
Odp: Fan club Piwa
- Forum: Fan club Piwa
Te informacje znalazłam w internecie wydały mi się odpowiednie do tego forum
Piwo za 900 złotych
!
Duński browar Jacobsen Brewhouse ustanowił rekord produkując najdroższe piwo świata. Jęczmienny napój, nazwany Vintage Nr 1, warzony według tradycyjnej receptury z 1847 roku posiada, według producenta, zachwycająco unikalny smak z nutą suszonej śliwki oraz porto.
Piwo dojrzewało przez pół roku w dębowych beczkach, dzięki czemu można w nim wyczuć posmak palonego karmelu oraz aromat wanilii. Biorąc pod uwagę zawartość alkoholu – 10,5 % - spokojnie można je nazwać jęczmiennym winem. Seria jest oczywiście limitowana - wyprodukowano tylko 600 butelek.
Zwróćcie uwagę na elegancką butelkę z zalakowanym korkiem (skojarzenia z szampanem są jak najbardziej na miejscu) i ręcznie malowaną nalepką przedstawiającą Sif, żonę Thora, symbolu siły w skandynawskiej mitologii (projekt: Frans Kannik). Butelka kosztuje 2008 duńskich koron.
Odp: Odp: Fan club Piwa
- Forum: Fan club Piwa
A.B. napisał(a): sporadycznie,a jednak
Smacznego
Odp: Odp: Fan club Piwa
- Forum: Fan club Piwa
Bahus napisał(a): No nareszcie powstał perfekcyjny i w założeniach nieobliczalny wątek. I wielkie szczęście, że zdarzyło się to właśnie na gotujmy.pl. Toć piwo to chmielowy nektar bogów. O nim pisać jest trudno...bo to niezaprzeczalny król napojów. Tak wielki, że pisanie o nim musi być siłą rzeczy skromnym i bardzo cichym,. niezaprzeczalnym a jednocześnie "twórczym" epitafium chmielowego istnienia. To euforyczne zapomnienie, to wykwintny a zarazem prosty w wyrazie przyczynek do samospełnienia się. Zakochać się w piwie to prawie tak jak zdobyć szczyty nie do zdobycia. Jak osiągnąć coś nieosiągalnego....Wejść tam gdzie wejść nie można...Otworzyć to co nieotwieralne....Orgazm w locie.
Dębowe mocne długo warzone to to, co uwielbiam najbardziej.
ja lubię tyskie ktoś jeszcze
Odp: Odp: Odp: Tu serwis ganimy :|
- Forum: Tu serwis ganimy :|
kinga napisał(a): Persik napisał(a): przepisy są wbrew temu co sądzisz moje
widziałam wiele skopiowanych przepisów nawet swoich i jakoś rabanu nie robiłam i nie mam zamiaru robić bo nie warto.
a co to za kocisko na kanapie? twoje?
Moje czy nie moje,ale kociskiem bym ie nazwala
jak kto nie to chodzi mi o to że duży kot dlatego mówię kocisko
Odp: Odp: Odp: Tu serwis ganimy :|
- Forum: Tu serwis ganimy :|
Borubar napisał(a): Persiku jak dodajesz zdjecia do przepisu to dodawaj prosze TYLKO zdjecia gotowej potrawy a nie np. krzaczki z działki (lub raczej z sieci)
dla ciebie wszystko ale zdjęcie koperkowej i koktajlu malinowego są moje a tam nie ma punktów tak samo jak maliniak marcela
a oliwa hiszpańska nadal jest i co z moim zaginionym przepisem?
Odp: Tu serwis ganimy :|
- Forum: Tu serwis ganimy :|
przepisy są wbrew temu co sądzisz moje
widziałam wiele skopiowanych przepisów nawet swoich i jakoś rabanu nie robiłam i nie mam zamiaru robić bo nie warto.
a co to za kocisko na kanapie? twoje?
Odp: Tu serwis ganimy :|
- Forum: Tu serwis ganimy :|
do Pyzy i wszystkich przewrażliwionych sorki
Odp: Odp: Odp: Tu serwis ganimy :|
- Forum: Tu serwis ganimy :|
Borubar napisał(a): Persik napisał(a): wstawiłam dziś przepis i co niby jest został zapisany a patrzę w moje przepisy i go niema
a co to za przepis?, poszukamy
ten przepis to kompot z moreli lub brzoskwiń
nie ma tez punktów za zdjęcia przy przepisach Maliniak Marcela, koperkowa , sos czosnkowy Marleny, koktajl malinowy
no zróbcie coś z tą oliwą hiszpańską
Odp: Oliwa hiszpanska?
- Forum: Oliwa hiszpanska?
Do diabła zróbcie coś z tą oliwą hiszpańską wcina się w różne przepisy które brzmią wtedy bez sensu
Odp: Oliwa hiszpanska?
- Forum: Oliwa hiszpanska?
ech Bachus Bachus