co można powiedzieć o sobie jestem zmienna jak każda kobieta szybko nawiązuję kontakty z innymi lecz trudno zostać moim przyjacielem

Odp: Fan club Piwa

Te informacje znalazłam w internecie wydały mi się odpowiednie do tego forum

Piwo za 900 złotych!
Duński browar Jacobsen Brewhouse ustanowił rekord produkując najdroższe piwo świata. Jęczmienny napój, nazwany Vintage Nr 1, warzony według tradycyjnej receptury z 1847 roku posiada, według producenta, zachwycająco unikalny smak z nutą suszonej śliwki oraz porto.

Piwo dojrzewało przez pół roku w dębowych beczkach, dzięki czemu można w nim wyczuć posmak palonego karmelu oraz aromat wanilii. Biorąc pod uwagę zawartość alkoholu – 10,5 % - spokojnie można je nazwać jęczmiennym winem. Seria jest oczywiście limitowana - wyprodukowano tylko 600 butelek.

Zwróćcie uwagę na elegancką butelkę z zalakowanym korkiem (skojarzenia z szampanem są jak najbardziej na miejscu) i ręcznie malowaną nalepką przedstawiającą Sif, żonę Thora, symbolu siły w skandynawskiej mitologii (projekt: Frans Kannik). Butelka kosztuje 2008 duńskich koron.


Odp: Odp: Fan club Piwa

A.B. napisał(a): sporadycznie,a jednak

Smacznego

Odp: Odp: Fan club Piwa

Bahus napisał(a): No nareszcie powstał perfekcyjny i w założeniach nieobliczalny wątek. I wielkie szczęście, że zdarzyło się to właśnie na gotujmy.pl. Toć piwo to chmielowy nektar bogów. O nim pisać jest trudno...bo to niezaprzeczalny król napojów. Tak wielki, że pisanie o nim musi być siłą rzeczy skromnym i bardzo cichym,. niezaprzeczalnym a jednocześnie "twórczym" epitafium chmielowego istnienia. To euforyczne zapomnienie, to wykwintny a zarazem prosty w wyrazie przyczynek do samospełnienia się. Zakochać się w piwie to prawie tak jak zdobyć szczyty nie do zdobycia. Jak osiągnąć coś nieosiągalnego....Wejść tam gdzie wejść nie można...Otworzyć to co nieotwieralne....Orgazm w locie.
Dębowe mocne długo warzone to to, co uwielbiam najbardziej.
ja lubię tyskie ktoś jeszcze

Odp: Odp: Odp: Tu serwis ganimy :|

kinga napisał(a): Persik napisał(a): przepisy są wbrew temu co sądzisz moje
widziałam wiele skopiowanych przepisów nawet swoich i jakoś rabanu nie robiłam i nie mam zamiaru robić bo nie warto.
a co to za kocisko na kanapie? twoje?

Moje czy nie moje,ale kociskiem bym ie nazwala
jak kto nie to chodzi mi o to że duży kot dlatego mówię kocisko

Odp: Odp: Odp: Tu serwis ganimy :|

Borubar napisał(a): Persiku jak dodajesz zdjecia do przepisu to dodawaj prosze TYLKO zdjecia gotowej potrawy a nie np. krzaczki z działki (lub raczej z sieci)


dla ciebie wszystko ale zdjęcie koperkowej i koktajlu malinowego są moje a tam nie ma punktów tak samo jak maliniak marcela
a oliwa hiszpańska nadal jest i co z moim zaginionym przepisem?

Odp: Tu serwis ganimy :|

przepisy są wbrew temu co sądzisz moje
widziałam wiele skopiowanych przepisów nawet swoich i jakoś rabanu nie robiłam i nie mam zamiaru robić bo nie warto.
a co to za kocisko na kanapie? twoje?

Odp: Tu serwis ganimy :|

do Pyzy i wszystkich przewrażliwionych sorki

Odp: Odp: Odp: Tu serwis ganimy :|

Borubar napisał(a): Persik napisał(a): wstawiłam dziś przepis i co niby jest został zapisany a patrzę w moje przepisy i go niema

a co to za przepis?, poszukamy
ten przepis to kompot z moreli lub brzoskwiń
nie ma tez punktów za zdjęcia przy przepisach Maliniak Marcela, koperkowa , sos czosnkowy Marleny, koktajl malinowy
no zróbcie coś z tą oliwą hiszpańską

Odp: Oliwa hiszpanska?

Do diabła zróbcie coś z tą oliwą hiszpańską wcina się w różne przepisy które brzmią wtedy bez sensu

Odp: Oliwa hiszpanska?

ech Bachus Bachus