Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

aniaaxd2 napisał(a): w środę jest Popielec , a wiec post ścisły , macie jakieś propozycje na bezmięsny obiad ?

a gdzie jest powiedziane czy napisane, że wszyscy mają pościć?! to chyba indywidualna sprawa każdego, prawda?

Odp: bułeczki maślane

nie mam pojęcia....tak się zastanawiając może czas pieczenia ciut za długi albo temperatura za wysoka? albo po prostu taki ich urok

Odp: Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

thegrooba napisał(a): Smardze to taki rarytas, którego nie jadłam nigdy, a chciałabym spróbować Mają też fajną strukturę kapelusza a ja lubię takie kontrasty na talerzu.Jestem ciekawa do jakiego grzyba które jadłam w smaku są one podobne...

podobno można czasami kupić suszone w supermarketach więc szukaj a jak nie to na początku maja planuj wypad na Słowację - tam można zbierać bo u nas, w Polsce, są pod ochroną...
a smak? trudno porównać je do jakichś innych grzybów bo mają swój własny aromat, są delikatne i bardzo smaczne

Odp: co dzisiaj na obiad?

a u nas klopsiki w sosie smardzowym

Odp: Odp: Ta pani kradnie przepisy ze zdjęciami

już dawno były takie propozycje i prośby ze strony użytkowników, ale niestety...administracja głucha...im to przecież nie przeszkadza....to naszą pracę ktoś sobie kradnie...

Odp: Odp: Kto ma ochotę wystąpić w TVP???

albo pączki albo dietetycznie...jakoś te pieczone w piekarniku do mnie nie przemawiają - pewnie pyszne, ale to takie bułeczki a nie pączki...

Odp: Odp: Galeria fotograficzna.

A.B., śliczności maleństwo! mam nadzieję, że dobrze się chowa

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Mirka, dodaj jeszcze raz - powinien być opisany własnymi słowami a nie przepisany; podaj źródło skąd pochodzi i własne zdjęcie, może własne rady czy spostrzeżenia

Odp: Odp: Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Bernika ma rację - jeśli zrobiła potrawę w/g czyjegoś przepisu, dodała własne zdjęcie i podała źródło skąd przepis pochodzi to nie jest plagiat bo przecież nie przypisuje sobie autorstwa przepisu tylko poleca go

Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

Wokalista, a nie edytowałeś przypadkiem przepisu żeby coś poprawić albo dodać? bo jeśli tak to czasami po edycji, pomimo zaznaczenia, że zdjęcie ma zostać to ono właśnie znika