Prowadzę blog smacznapyza.blogspot.com. Jestem kucharzem-amatorem, gotuję w domu dla rodziny i przyjaciół. Interesuję się mykologią czyli wszystkimi grzybami, nie tylko jadalnymi. Jestem członkiem Bractwa Grzybland i na portalu dla grzybolubów zajmuję się działem kulinarnym. Zapraszam na www.grzybland.pl , znajdziecie tam mnóstwo informacji o grzybach i przepisy na dania z grzybami, część z nich jest moich. Na innych portalach kulinarnych można mnie spotkać pod nickiem izeczka :-)

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Heniu, jak zwykle opacznie rozumiesz czyjeś intencje...to nie atak na kogokolwiek tylko mój punkt widzenia do wyrażenia którego mam pełne prawo, nawet wtedy gdy różni się od opinii ogółu

Nie wiesz nawet jak bardzo się cieszę z tego, że usuwa się takie gnioty - przecież od dawna walczę aby to robić i nie pozwalać na zaniżanie poziomu portalu. Doskonale zdaję sobie także sprawę z tego, że moderatorzy są tylko pracownikami.

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

Cherry, dobrze wiesz jak jest i ja też bo swój rozumek, choć malutki, mam...lepiej było nie puszczać takich gniotów to nie trzeba by było teraz kasować, ale ważniejszy był ruch w interesie i gdyby nie zrobił się szum wokół sprawy to i tego kasowania by nie było...
chwali się Wam, że robicie porządek a na ile wystarczy rozpędu to zobaczymy...

Odp: Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu

poziom przepisów tych użytkowników jest żenująco niski - większość nawet nie zawiera całego opisu sposobu przygotowania

ja je komentuję i komentować będę bo uważam, że tego rodzaju "badziew" należy piętnować!
mam tylko nadzieję, że nikt nie pokusi się o wypróbowanie któregoś z tych "przepisów" bo nie tylko zmarnuje składniki, ale także zniechęci się w ogóle do zaglądania na ten portal - nie wiem czy na dłuższą metę tolerowanie tego rodzaju "wklepywaczy" nam wszystkim się opłaci...

Odp: ZWARZONY KREM DO CIASTA

ja dodaję masło ze względu na smak - jakoś masa na margarynie mi nie smakuje...masło to masło....

Odp: ZWARZONY KREM DO CIASTA

też robię budyń z proszku - dodaję jednak jeszcze mniej mleka bo 2 torebki wsypuję na 0,5 l
budyń robię dzień wcześniej żeby dobrze wystygł a potem cierpliwie ucieram, ale nie mikserem tylko zwykłą drewnianą pałką w misie z rowkami zwaną makutrą...i żadnej margaryny, tylko i wyłącznie masło i to takie z zawartością tłuszczu min. 82%...na 2 ugotowane budynie 1 kostka masła

przyznam, że jeszcze nigdy masa mi się nie zważyła i nie bardzo rozumiem dlaczego tak Ci się dzieje bo właściwie wszystko robisz poprawnie....może długie miksowanie margaryny za bardzo ją rozgrzewa? nie mam pojęcia...

Odp: Ciekawostki kulinarne

ależ znaleźli się chętni! nawet kilka błyskotliwych artykułów powstało, takich jak np. ten: https://gotujmy.pl/sos---niezwykle-wazny-skladnik-w-kuchni,artykuly,4339.html

niestety, napisać dobry artykuł wcale nie jest łatwo - sama kiedyś próbowałam, ale dałam sobie spokój bo nie szło mi najlepiej...

Wątek roślinny


Rośliny - macie je w ogródku, hodujecie w domu, spotykacie na spacerach...pokażmy je tutaj i nazwijmy. Jeśli Ty nie znasz nazwy to może ktoś podpowie? Wiele roślin, i mam tu na myśli te dziko rosnące, jest jadalna, ma właściwości lecznicze albo po prostu są ładne...chociaż popularnie uznawane za chwasty...

1. glistnik jaskółcze ziele
2. bluszczyk kurdybanek

Odp: Chwalimy się;

tym razem nie chwalę się , ale nasz portal!

dla tych co mają konto na FB - portal gotujmy.pl też już tam jest!

http://www.facebook.com/#!/pages/gotujmypl/187145981303187?v=wall

Odp: Odp: Chwalimy się;

thegrooba, ja obdzielam produktami koleżanki

msewka, dzięki!