(:

Odp: co dzisiaj na obiad?

Smakowitosci macie dziewczyny, az milo sie oblizac

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna napisał(a): Mnie naszla ochota na bardzo czosnkowe i pikantne danie z patelni
Mnie tez na to Twoje danie naszla wlasnie ochota

Odp: Odp: Odp: Odp: Chwalimy się;

thegrooba napisał(a): andzia67 napisał(a): thegrooba napisał(a): A ja się pochwalę, że robiłam dziś kaszankę część we flaku, część w słoiki. Jutro przyprawiam mięso na kiełbasę, potem podsuszanie i wędzenie, oraz przygotowanie białej na święta. Szynki są już w solance i przyprawach. Pasztet pieczony-3 formy długie keksówki stygną.. i do zamrożenia. Do przerobienia było 90 kg mięsa. Porcjowałam, podpisywałam pakunki, zamrażałam. Sama zgłosiłam się na ochotnika. Momentami było drastycznie.. zwłaszcza przy kaszance. Najgorsze mam za sobą
Brawo Thegrooba ,juz sobie wyobrażam jakie to bedą smakołyki ! A tak wogóle to jestem pełna podziwu dla Ciebie ,i twoich przysmaków

no licze na to, że będzie smacznieTeraz mykam spać po całym dniu babrania. Wstaję jutro rano i działam dalej, a potem powrót do torunia i sprzątanie, projekty na czwartek, i pisanie pracy mgr:/ i tak tygodnie lecą... Oczywiście wstawię kilka zdjęć roboczych z "masarni"

misia14.. - Właśnie na Święta u nas wszystko od początku do końca robione, nie kupowane. Nie straszne mi grzebanie w mięchu A kiełbasę chciałam doprawić sama, spisać wszystko, obliczyć itp. czekać i obserwowaćszczgółowa analiza.. Jak raz się nauczę, to już na lata będę pamiętać.

Jestem pelna podziwu, bo sama nie wiem, czy dalabym rade. Moja mama umie porcjowac i potem czarowac rózne przysmaki ze swinki. Robi to tak szybko i zwinnie, ze wiele osób jest pod wrazeniem. Ja zazwyczaj zmykalam jak najdalej, choc mama dawala mi lekcje co i jak. Bylo to tak dawno, ze poza wygladem miecha i krwia - nic nie pamietam. Ale z mezem obiecalismy sobie, ze w przyszlosci bedziemy sami brac sie za ta robote, wiec tez chetnie sie naucze. Podobno najgorszy jest pierwszy raz

Odp: Odp: Odkryjmy sosy Łowicz na nowo - zasady

evita0007 napisał(a): Większość Heniu jest z Tobą,bo jesteś super kobitką

I bardzo silną.

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

luna napisał(a): Dzisiaj znowu kapustka-jest tak pyszna, ze nie umiem sie jej oprzec Podalam z ziemniakami i filetem z kury.
Zazdroszcze tej kapustki, juz wczoraj sie na nia oblizywalam

Odp: Konkurs Odkrywcy Zdrowych Przekąsek

A ja dzisiaj zjadlam wafle o smaku octu i soli - Naprawde pyszne, choc troche szczypie mnie teraz jezyk

Odp: Odp: co dzisiaj na obiad?

andzia67 napisał(a): A u mnie wołowinka po burgundzku
Alez musialo pachniec i smakowac

Odp: Odp: Odp: Tu serwis chwalimy :D

Henia napisał(a): Sarenka napisał(a): Dobrze, ze są tutaj osoby które konsekwentnie wałczą z wszelkimi nieprawidłowościami, niejednokrotnie zbierając przy tym cięgi... Podziwiam
Żebyś wiedziała jakie czasem cięgi i od kogo! Ale ja i tak lubię wszystkich oprócz kopiarzy i już!
Dziękuję!