Magda :)

Odp: Zupa Na Wywarze Z Golonki

Jasne że tak. Masz super wywar

Namocz fasolkę i ugotuj na wywarze z warzywami.
Podaję mój przepis, możesz pominąć boczek https://gotujmy.pl/fasolowa-na-wedzonce,przepisy-fasolowe-przepis,197471.html

Albo zasyp groszkiem łuskanym, tym żółtym, warzywa, przyprawy i będzie grochowa. Lub ugotuj fasolkę po bretońsku'
Pozwodzenia i daj znać jak wyszło

Odp: Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

gosia56 napisał(a): nie jest nigdzie napisane ze musi być miód w przepisie a zresztą dziękuję jestes bardzo miła jak dla mnie wiecznie jakieś problemy

Gosiu, promowane są przepisy na pierniczki, Twoje ciasteczka, choć nazwałaś pierniczkami, nie są nimi, więc nie zaliczają się do kategorii promowanej.
Tak samo jak ktoś wstawi przepis np na Bigos z pieczarek,( bez kapusty) nie dostanie dodatkowych pkt, ponieważ bigos jest z kapusty, a głównym składnikiem piernika i pierniczków jest miód
Nie widzę tutaj żadnego problemu , jeśli ja bym moderowała ten przepis, też bym mu nie przyznała dodatkowych pkt

Odp: Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

BĄBELEK85 napisał(a): Polecam mój sposób, używam dyni hokkaido.

https://gotujmy.pl/puree-z-dyni-na-zime,przepisy-dynia-przepis,223927.html

Fajny patent z foremkami
Hokkaido trzeba obrać ze skórki?

Odp: Odp: Odp: Tu zgłaszamy problemy

zewa napisał(a): misia5 napisał(a): Jest taka ilość przepisów na pierogi, że sprawdzenia teraz każdego zajmie masę czasu, a tak przy wiadomości na PW mogłabyś podać, która to taka osoba. Albo pisz od razu na forum, bo na prawdę jest nam ciężko wyłapać potem taki przepis. Chyba, że zbysiowa ma siódmy zmysł i wie o kogo chodzi, ale wiem, że jest takim samym człowiekiem jak ja i nie potrafi patrząc na górę tytułów wyłapać takowe zdjęcia. Każda z nas może czasem się pomylić. Jesteśmy tylko ludźmi.

Moniczko ja w żadnym wypadku nie mam do Was moderatorek pretensji. Bo wiem, że to co robicie nie jest łatwe, wymaga dużo czasu i cierpliwości. Napisałam to po to pod wpływem przeglądania fotek akurat u tej osoby i to są zdjęcia etapów z przysłowiowego gotowania wody. Więc jeśli poczułaś się urażona lub Madzia to przepraszam.

Ewciu, nie uraziłaś nikogo, dobrze że nie podałaś tutaj linku do przepisów, wtedy byś na pewno uraziła autorkę. Takie problemy najlepiej rozwiązywać na priwa, pisząc do nas (moderatorek) lub do autora przepisów.

Nie każdy potrafi robić fotki, każdy zaczyna i się uczy.

Zdjęcia do przepisów o których mowa nie naruszają regulaminu, więc zostają. Te które uważałam za nieprawidłowe usunęłam jeszcze przed publikacją .
I to by było na tyle

Odp: Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

Tak myślałam o hokkaido, bardzo ją lubię
Dziękuję Wam za rady, może ktoś jeszcze się dołączy i coś podpowie

Odp: Odp: Mus z dyni na zimę, jaki wariant?

No właśnie boję się pasteryzacji, nie "mam ręki" do takich delikatnych przetworów

Odp: Odp: Chwalimy się;

gosia56 napisał(a): wczoraj było 1000 dni na Gotujemy .pl. Pozdrawiam wszystkich

Odp: Szybkowar

Mam i polecam , oszczędność czasu i energii

Odp: Odp: Chwalimy się;

Gratulacje Gosiu i Moniczko

Odp: Odp: Chwalimy się;

Wdzięczne macie hobby