Gotowanie na parze
- Forum: Gotowanie na parze
Staż w Gotujmy: 4297 dni
Miasto: -
Dość sycące są posiłki z wolnowaru, kupiłam już taki solidny marki Crock-Pot, bo wcześniej korzystałam z parowaru z allegro i mi pękł. Na ten mam 2 kata gwarancji więc się nie obawiam. A więc jedzenie smakuje dużo lepiej, dania są bardziej wyraziste a przez samą zmianę przyrządzania potraw jem więcej błonnika zawartego w warzywach i nie czuje się głodna.
Ja robię dziś steki BOS w 100 % z mięsa wołowego, świetnie się prezentują z puree z selera i sałatką coleslaw.
Moim zdaniem tajemnica dobrego steku to dobry produkt, staram się wybierać jedynie produkty Premium dlatego najbardziej pasują mi steki czy też stekburgery BOS bo są w 100% z mięsa wołowego. Nie trzeba ich rozmrażać, tylko wyciągnięte prosto z zamrażalnika wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię.
Dobrą metodą jest zakup wolnowaru, ja zainwestowałam w taki porządny marki Crock-Pot i służy mi już rok a użytkuje codziennie, dania wychodzą bogatsze w minerały przez co smaczniejsze, dzięki temu, że częściej sięgam po warzywa nie czuje głodu.