Odp: Odp:Tutaj zgłaszamy łamanie regulaminu serwisu
A ja tak sobie czytam ten wątek, z ciekawości weszłam na Naszą Klasę, zajrzałam na profil Bogdy46 i znalazłam mój przepis i zdjęcie na domową mielonkę. Oto link do mojego przepisu:https://gotujmy.pl/domowa-mielonka,przepisy,54668.html . A to jest link do skopiowanego przepisu przez ową Panią:http://nasza-klasa.pl/#profile/28503771/gallery/album/2/133. Sama nie wiem ci o tym myśleć, nie jestem idealną kucharka i myślałam, ze mnie to ominie.
A ja dzisiaj pierwszy raz upiekłam ciasto amerykańskie. Wyszło bardzo smaczne.
Odp: Galeria fotograficzna.
Wiosenne porządki w pełni, synuś jak zwykle pomocny.
Odp: Galeria fotograficzna.
I ja coś znalazłam wiosennego
Odp: Odp: Odp: Odp: : : Wit
msewka napisał(a): zewa napisał(a): msewka napisał(a): Aniu, Aniu czemu mi to robisz? Ja tu się męczę, żadnych słodkości 40 dni, a Ty mnie wodzisz na pokuszenie z samego rana.
Ale już coraz bliżej końca i zaraz święta, więc msewko będą nadrabiane zaległości.
Będę się starać ograniczać i po świętach, bo 4 kg udało mi się zgubić w poście.Szkoda byłoby zmarnować.
Oj na temat wagi to coś wiem z własnego doświadczenia. Po porodzie udało mi się zrzucić 18 kilo i przez prawie 4 lata przybyło mi 5 kg. I dobrze wiem jak ciężko zrzucić kilogramy a jak łatwo przybrać na wadze. Pociesza mnie to, że waga stoi w miejscu i oby tak dalej.
Babciagramolka napisał(a): Święta tuż - tuż . Na pewno przyda nam się kandyzowana skórka pomarańczowa .A , że w trakcie Świąt ilość zużytych pomarańczy procentowo wzrasta ( bo nie wiedziec czemu u mnie np wnuki normalnie na pytanie czy zjedza pomarańczę - robią - eee... to w czasie Świąt zjadają potworne ilości wszelkich owoców ) - proponuję pamiętać o tym , że można sobie zrobić już po Świętach zapas na długi czas . Ta domowa jest o wiele bardziej aromatyczna niż kupna.
Przepis wstawiłam juz dawno - teraz go przypominam.:
https://gotujmy.pl/skorka-pomaranczowa-kandyzowana-,przepisy,48713.html
A ja chętnie skorzystam z przepisu, bo jeszcze sama nie robiłam skórki kandyzowanej.
msewka napisał(a): Aniu, Aniu czemu mi to robisz? Ja tu się męczę, żadnych słodkości 40 dni, a Ty mnie wodzisz na pokuszenie z samego rana.
Ale już coraz bliżej końca i zaraz święta, więc msewko będą nadrabiane zaległości.
Odp: Odp: Odp: Stare smaki
caroline1983 napisał(a): Ja od jakiegos czasu robię sama masło. Takie jak robiła moja babcia. No i mam wypróbowany przepis na ogórki kiszone, ale do zrobienia raczej na wsi bo w miescie ciażko byłoby o niektóre składniki (typu liscie winogrona itp.).
W moim rodzinnym domu też robiło się masło i twaróg, maślanka była pyszna. A w domu było nas trochę, więc masło robiliśmy co dwa dni. No i oczywiście robiliśmy też swoje wyroby po świniobiciu. Ach zapach domowych wędlin rozchodził się po całym domu.
Odp: Odp: Odp: Stare smaki
caroline1983 napisał(a): Tam blizej morza za to sa świeże rybki
Nad morzem świeże rybki, ale co dziwne ryba jest droższa. Ja mieszkam 10 km od morza, a moja siostra pod Stalową Wolą i tam ryba jest tańsza. Ale ci znad morza mogą jechać i kupić rybkę prosto z kutra. Mamy pewność co do świeżości ryby.
Ja upiekłam wczoraj pyszne ciasto z jabłkami. Dziś prawie już go nie ma, dobrze, że zdążyłam zrobić fotki.