Sposób przygotowania:
Mandarynkowo-muszkatołowa kawka z cynamonem
Do tygielka lub niewielkiego rondelka wsypujemy kawę (najlepiej taką świeżo mielona w młynku do kawy). Dodajemy do niej świeżo starty na małej tareczce cynamon oraz gałkę muszkatołową. Mandarynkę szorujemy pod bieżącą woda, parzymy wrzątkiem, osuszamy i ścieramy niewielka ilośc skórki do tygielka.
Składniki zalewamy wodą (najlepiej przefiltrowaną) i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, pozwalamy "piance" opaść i zagotowujemy jeszcze raz. Taką kawę zostawiamy na 5 min po czym przecedzamy do kubków.
Dodajemy syrop, oprószamy cynamonem.
Składniki zalewamy wodą (najlepiej przefiltrowaną) i zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, pozwalamy "piance" opaść i zagotowujemy jeszcze raz. Taką kawę zostawiamy na 5 min po czym przecedzamy do kubków.
Dodajemy syrop, oprószamy cynamonem.