Sposób przygotowania:
Ciasto orzechowe
Utrzeć 20 dag posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą solą. Ucierając, dodawać po jednym jajku. Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i olejek. Wymieszać. Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piec ok.60 minut w temp.175 C. Wyjąć, ostudzić. Gotową polewę wstawić do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Posmarować nią ciasto, udekorować połówkami orzechów.
mironia
kiwi
bez jaj
Sarenka
kiwi
Przepraszam bardzo, sarenka ma rację, 3 jaja utrzeć z cukrem i dodać margaryną i cukrem oraz 20 dag posiekanych orzechów włoskich ......
kiwi
ale zapomniałam dodałam składniki jaj to 3 jaj!
kinga
Qrcze najpierw bez jaj,pózniej jednak z jajami:))
yola
Bo to w ogóle są jaja hi,hi...
Bahus
Pyza
Inni za to dodają coraz więcej ocen i to najlepszych! Uczmy się!
Sarenka
kiwi
3 jaja utrzeć z cukrem i dodać margaryną i cukrem oraz 20 dag posiekanych orzechów włoskich
no tak mase razem z orzechami włoskich...
misia53
Nie jest napisane ,że mikserem , masę po prostu się uciera najlepiej w donicy i z orzechami też...
ulcia21
Oj Misiu ta donica jest super.....