kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Ciasto orzechowe

  • 13
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Utrzeć 20 dag posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą solą. Ucierając, dodawać po jednym jajku.

Ciasto orzechowe

Składniki:

Ciasto orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Ciasto orzechowe
Utrzeć 20 dag posiekanych orzechów włoskich z margaryną, cukrem i szczyptą solą. Ucierając, dodawać po jednym jajku. Masę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i olejek. Wymieszać. Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piec ok.60 minut w temp.175 C. Wyjąć, ostudzić. Gotową polewę wstawić do kąpieli wodnej, by się rozpuściła. Posmarować nią ciasto, udekorować połówkami orzechów.