Sposób przygotowania:
Pyszna ucierana babka
Margarynę,żółtka,cukier ucieramy na gładką masę.Ubijamy białka z szczypką soli i dodajemy do tej masy .Następnie mieszamy ze sobą obydwie mąki i proszek do pieczenia.Łączymy wszystko razem.Rozdzielamy na dwie części.Jedną przekładamy na blachę ,którą wcześniej należy wysmarować margaryną i opruszyć bułką tartą.Do drugiej części dodajemy kakao.Pieczemy w 180 stopniach przez 50 minut.
Dekoracja
Do rondelka wlewamy odrobinę śmietanki i rozdrobnioną połówkę tabliczki czekolady.Na małym ogniu cały czas mieszamy aż powstanie płynna czekolada.Polewamy ostygnięte ciasto.
SMACZNEGO
Dekoracja
Do rondelka wlewamy odrobinę śmietanki i rozdrobnioną połówkę tabliczki czekolady.Na małym ogniu cały czas mieszamy aż powstanie płynna czekolada.Polewamy ostygnięte ciasto.
SMACZNEGO
Babciagramolka
msewka