margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Marsolada na gorąco

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Baaardzo słodki napój,jeżeli nie lubisz aż tak słodkich rzeczy możesz proporcje zmniejszyć o połowę a czekoladę mleczną zamienić na gorzką.

Marsolada na gorąco

Składniki:

Marsolada na gorąco

 

  • 25ml mleka
  • 1tabliczka mlecznej czekolady
  • 1baton Mars

 

 

Sposób przygotowania:

Marsolada na gorąco
Do garnuszka wlewamy mleko doprowadzamy do wrzenia ale nie gotujemy,następnie wrzucamy pokrojonego na kawałki Marsa i połamaną na kostki czekoladę.Podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy do rozpuszczenia i połączenia składników.Batonik się dokładnie nie rozpuści i pozostaną z niego takie grudki.Gotowe przelewamy do szklanki lub filiżanki.

Tagi:

czekolada