Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Migdałowe dyski

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Słodkie jak miód obtoczone wiórkami słodkie małe co nie co.

Migdałowe dyski

Składniki:

Migdałowe dyski

 

  • 2 białka
  • 200 g tartych migdałów
  • 1 i 1/3 szklanki cukru
  • wiórka kokosowe.

Sposób przygotowania:

Migdałowe dyski
Białka ubijamy na sztywno. Połowę cukru mielimy na puder. Łączymy ten zmielony i kryształz migdałami i białkami. 2 łyżki białek zostawiamy do maczania "dysków". Kształtujemy kulki wielkości orzecha włoskiego ,maczamy w białku a następnie dokładnie w wiórkach kokosowych. Układamy na talerzu a następnie schładzamy w lodówce około 2 godzin,

Tagi:

tarta