Sposób przygotowania:
Mini bezy z kremem
Białka przełożyć do misy i zacząć ubijać z dodatkiem szczypty soli, gdy zmienią konsystencję ale nie będą zupełnie sztywne zaczynamy stopniowo dodawać cukier. Ubijamy ok 6 minut. następnie dodajemy przesiany cukier puder i miksujemy na największych obrotach przez 5 minut. Piana musi być lśniąca i sztywna. Nakładać przy pomocy rękawa na blaszkę wyłożoną papierem. Ja niestety rękawa nie posiadam, nakładałam więc łyżką i lekko je rozsmarowywałam żeby nie były zbyt wysokie. Wstawić do nagrzanego piekarnika 110 stopni bez termoobiegu i piec 60-70 minut. Wyłączyć piekarnik, otworzyć lekko drzwiczki i pozostawić w nim bezy. Jak już całkowicie ostygną wyciągnąć z piekarnika, przekładać mascarpone lub tak jak ja bardzo gęstą śmietaną - clotted cream. Smacznego:)