beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Minitorciki kajmakowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne ciasto z masą kajmakową

Minitorciki kajmakowe Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Minitorciki kajmakowe

 

  • mąka 1 szklanka
  • 5 jajek
  • 1/2 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1 szklanka wiórek kokosowych
  • 1/2 szklanki rodzynek
  • 1/2 szklanki rozdrobnionych orzechów włoskich
  • cukier waniliowy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • polewa czekoladowa`
  • duża paczka herbatników
  • 1 puszka masy krówkowej kajmakowej (400g)

 

Sposób przygotowania:

Minitorciki kajmakowe
Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i wiórki kokosowe. Na koniec wmieszać rodzynki i orzechy. Wylać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 40 minut. Wystudzone ciasto posmarować masą krówkową i położyć ciastka. Docisnąć. Odwrócić ciasto na drugą stronę i posmarować masą, położyć ciastka, docisnąć i schłodzić. Gdy masa zesztywnieje, pokroić na ciasteczka i polać polewą Można też całość polać polewą i schłodzić
Minitorciki kajmakowe
Etap 1
Minitorciki kajmakowe
Etap 2

Tagi:

jajko jajka