Sposób przygotowania:
Mleczne chia z truskawkami
Do zamykanego naczynia wsypać nasiona szałwii hiszpańskiej i wlać zimne mleko. Dodać cukru do smaku (użyłam domowego waniliowego). Zamieszać i odstawić na całą noc do lodówki.
Na drugi dzień ponownie zamieszać, nalać do niedużych szklaneczek. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Owoce pokroić w niewielkie kawałeczki.
Ułożyć delikatnie na wierzchu deseru i od razu podawać.
Na drugi dzień ponownie zamieszać, nalać do niedużych szklaneczek. Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Owoce pokroić w niewielkie kawałeczki.
Ułożyć delikatnie na wierzchu deseru i od razu podawać.
pietroocha
Blendi
Marika-
zozolek
Alex_M
zozolek
Już sobie wydrukowałam nie jeden Twój przepis na chlebek - może dodam tam nasionka chia
Alex_M
bardzo mi miło :) daj znać jak coś upieczesz czy smakowało! :)