marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mleko z miodem i makiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mleko przelać z opakowania do dużego garnka i podgrzać lekko mleko z 5 min.Mak przelać zimną wodą.Wszystkie składniki zmieszać mikserem 10 m

Mleko z miodem i makiem.

Składniki:

Mleko z miodem i makiem.

 

  • 2 l.mleka"Łaciate",
  • 4-6 dużych łyżek płynnego miodu spadziowego lub pszczelego,
  • 5 dużych łyżek sypkiego maku.

Sposób przygotowania:

Mleko z miodem i makiem.
Mleko przelać z kartonu do niedużego miedzianego garnka i pod-
-grzać do letniej temperatury,pilnując by nie wykipiało.Zestawić z
ognia na bok.Mak przelać na sitku zimną wodą i osączyć.Gdy mle-
-ko ostygnie,wtedy wlać je do miksera,dodając miód płynny i mak.
Zmieszać całość z ok.10 min.a następnie przelać do szklanek mil-
-kshake i podawać na zimno.

Tagi:

mak