Sposób przygotowania:
Mrożona kawa z lodami i śmietanką cappuccino
1. Kawę rozpuszczalną zalewamy gorącą wodą i studzimy. Następnie wstawiamy do lodówki aż będzie dobrze zimna. Do zimnej kawy wlewamy mleczko i dodajemy ewentualnie cukier do smaku. Kawę dokładnie mieszamy i rozlewamy do dwóch szklanek.
2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i cappuccino według uznania i dokładnie ubijamy. Tak przygotowaną śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Do kawy wkładamy po porcji lodów a na wierzch wyciskamy śmietankę, dekorujemy orzechową posypką i podajemy.
4. Smacznego życzę.
2. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier puder i cappuccino według uznania i dokładnie ubijamy. Tak przygotowaną śmietankę przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
3. Do kawy wkładamy po porcji lodów a na wierzch wyciskamy śmietankę, dekorujemy orzechową posypką i podajemy.
4. Smacznego życzę.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję:)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Bardzo polecam :)
Czekoladka 2
Babeczka35
Zgadzam się z Tobą :)
robaczek
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)