ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Naleśniki z rumowymi nektarynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Rum to osławiony trunek żeglarzy. Naleśniki z rumowymi nektarynkami to pyszne danie dla dorosłych wodniaków.

Naleśniki z rumowymi nektarynkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Naleśniki z rumowymi nektarynkami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z rumowymi nektarynkami

ETAP 1:

Jajka roztrzepać z mlekiem , dodać mąkę i olej rzepakowy, sól. Wszystko wymieszać tak, żeby nie było grudek. Ciasto pozostawić na ok 10 min. Następnie wylewać ciasto porcjami na patelnię wysmarowaną olejem i smażyć placki na złoty kolor.

Nektarynki umyć, osuszyć, usunąć pestki i pokroić na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać masło i dodać pokrojone nektarynki. Smażyć kilka minut. Dodać miód i rum i jeszcze chwilę smażyć. Naleśniki podawać z rumowymi nektarynkami. Można jeszcze polać miodem jeśli ktoś lubi.

Pycha.

Naleśniki z rumowymi nektarynkami
Karmelizowane nektarynki z rumem i mazurskim miodem