Sposób przygotowania:
Mrożona lemoniada
Zagotuj w czajniku 2 szklanki wody. Po zagotowaniu się wody, zalej cytryny wrzątkiem. Następnie obierz cytryny ze skórki,
Obrane cytryny kroimy na większą kostkę i usuwamy pestki. Pokrojone cytryny należy włożyć do blendera. Dodajemy następnie 2/3 szklanki cukru, pozostałą 1 szklankę wody i 2 szklanki kostek lodu. Całość miksujemy na gładką masę. Początkowo na małych obrotach, ale z czasem obroty należy zwiększyć. Po zmiksowaniu należy przelać lemoniadę do wysokiej szklanki i udekorować cytryną.
Smacznego!
Obrane cytryny kroimy na większą kostkę i usuwamy pestki. Pokrojone cytryny należy włożyć do blendera. Dodajemy następnie 2/3 szklanki cukru, pozostałą 1 szklankę wody i 2 szklanki kostek lodu. Całość miksujemy na gładką masę. Początkowo na małych obrotach, ale z czasem obroty należy zwiększyć. Po zmiksowaniu należy przelać lemoniadę do wysokiej szklanki i udekorować cytryną.
Smacznego!