betkas

betkas

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 69]

Mus jagodowy bez żelatyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i łatwy w przygotowaniu!

Mus jagodowy bez żelatyny

Składniki:

Mus jagodowy bez żelatyny

 

  • 50 dag jagód
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Mus jagodowy bez żelatyny
O żelatyne nie zawsze łatwo, więc można sporządzać doskonałe musy także i bez niej. Na przykład, na truskawki, czarne jagody, maliny lub poziomki - oczyszczone, umyte i odsączone - kładzie się najpierw kogel-mogel z żółtek utartych na biało z cukrem, a potem pianę sztywno ubitą z białek i utrwaloną cukrem pudrem. Ale taki deser należy natychmiast po zrobieniu podawać do zjedzenia. Podobnie można sporządzać musy z najrozmaitrzych owoców sezonowych. Smacznego!

Tagi:

jajko jajka