Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mus malinowy z serkiem mascarpone

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Maliny rozmrozić, rozdrobnić i wymieszać z serkiem mascarpone. Kremówkę ubić z cukrem i fixem bitej śmietany. Gotowy krem malinowy

Mus malinowy z serkiem mascarpone

Składniki:

Mus malinowy z serkiem mascarpone

 

  • 250g serka mascarpone
  • 200g mrożonych malin
  • 200ml śmietanki kremówki
  • 2 łyżki cukru
  • fix bitej śmietany
  • łyżka posiekanej gorzkiej czekolady
  • biszkopty lub inne ciastka do dekoracji

Sposób przygotowania:

Mus malinowy z serkiem mascarpone
Maliny rozmrozić, rozdrobnić widelcem i wymieszać dokładnie z serkiem mascarpone. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem i fixem bitej śmietany. Gotowy krem malinowy przełożyć do pucharków lub kokilek. Schłodzić przez kilka godzin w lodówce, podawać biszkoptami lub kruchymi ciastkami i posiekaną gorzką czekoladą.
Deser można przyrządzić też z brzoskwiniami z puszki, uprzednio zmiksowanymi. ;)