michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Mus truskawkowy 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mus idalnie smakuje na zimno

Mus truskawkowy 5 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus truskawkowy 5

 

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy 5
Truskawki dzień wcześniej wyjąć z lodówki i przełożyć do miski. Gdy truskawki się odmrożą, zmiksować je na gładką masę i przetrzeć przez sitko. Zagotować wodę i wsypać żelatynę dokładnie wymieszać odstawić. Białka ubić na sztywną pianę pod koniec dodać cukier, ubijać na śliniącą pianę. Jeszcze ciepłą żelatynę dodać do truskawek a następnie powoli i ostrożnie wymieszać. Gotowy mus przelewać do szklanek udekorować miętą. Wstawić do lodówki na 2 godziny aby mus stężał.
Mus truskawkowy 5
Truskawki wcześniej wyjąć z zamrażalki aby zmiękły
Mus truskawkowy 5
Truskawki dodać do miski i wsypać cukier
Mus truskawkowy 5
Następnie zmiksować i przetrzeć przez sitko
Mus truskawkowy 5
Żelatyne dodać do masy truskawkowej a następnie piane z białek