marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mus truskawkowy szampański.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Truskawki wyjąć i rozmrozić,a następnie dać do dużej misy lub gar- -nka,dodać cukru pudru i blenderem zmieszać,wlewając po trochu trunek.

Mus truskawkowy szampański.

Składniki:

Mus truskawkowy szampański.

 

  • 1 średnie opakowanie mrożonych truskawek,
  • 1-2 szklanki szampana,
  • cukier puder.

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy szampański.
Truskawki wyjąć i rozmrozić,osączając je z powstałej z lodu wody,a następnie wrzucić je do garnka,dodać 1/4 szklanki cukru pudru,zmi-
-eszać blenderem,wlewając powoli szampan.Potem rozłożyć do
pucharków najlepiej wysokich i podawać.