Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Mus z białej czekolady z pomarańczą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Umyj, dokładnie wyszoruj pomarańczę i zetrzyj część skórki. Wyciśnij sok z całej pomarańczy.

Mus z białej czekolady z pomarańczą

Składniki:

Mus z białej czekolady z pomarańczą

 

 

Sposób przygotowania:

Mus z białej czekolady z pomarańczą
Umyj, dokładnie wyszoruj pomarańczę i zetrzyj część skórki. Wyciśnij sok z całej pomarańczy. Na małym ogniu w rondlu o grubym dnie roztop czekoladę z sokiem pomarańczowym, ostudź. Dodaj żółtka, skórkę pomarańczową i kawę rozpuszczalną. Ubij białka jajek z solą na sztywną pianę i połącz z kremem czekoladowym. Przelej do kokilek i włóż do lodówki na kilka godzin.

Tagi:

kawa czekolada