Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Mus z jabłek z pomarańczami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki mus z jabłek to idealny deser lub dodatek do ciast.

Mus z jabłek z pomarańczami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus z jabłek z pomarańczami

 

  • 1 kg jabłek
  • 2 pomarańcze
  • 2 łyżki skórki pomarańczowej kandyzowanej
  • 2 łyżki cukru

 

Sposób przygotowania:

Mus z jabłek z pomarańczami
Jabłka obrać usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, wsypać pokrojoną w kostkę skórkę kandyzowaną. Pomarańcze umyć, obrać ze skórki, podzielić na cząstki i pokroić na kawałeczki, dodać do jabłek. Rondel położyć na ogniu, wlać 2 łyżki wody i rozgotować pod przykryciem. Następnie dodać cukier i dokładnie wymieszać.
Mus z jabłek z pomarańczami
Do pokrojonych jabłek dodać pokrojone pomarańcze i skórkę kandyzowaną.
Mus z jabłek z pomarańczami
Rozgotowane owoce połączyć z cukrem i dokładnie wymieszać.