Sposób przygotowania:
Mus z rozmarynem
Brzoskwinie sparzyć, obrać, pokroić na kawałki.
Posypać cukrem żelującym, przykryć, odstawić na 2 godziny.
Zmiksować.
Rozmaryn umyć, osuszyć, grubo posiekać.
Cytrynę sparzyć, przekroić na pół.
Z jednej połówki zetrzeć skórkę, z całości wycisnąć sok.
Sok i olejek migdałowy wlać do musu brzoskwiniowego, dodać rozmaryn i skórkę, gotować 3 minuty.
Przełożyć do słoików.
Posypać cukrem żelującym, przykryć, odstawić na 2 godziny.
Zmiksować.
Rozmaryn umyć, osuszyć, grubo posiekać.
Cytrynę sparzyć, przekroić na pół.
Z jednej połówki zetrzeć skórkę, z całości wycisnąć sok.
Sok i olejek migdałowy wlać do musu brzoskwiniowego, dodać rozmaryn i skórkę, gotować 3 minuty.
Przełożyć do słoików.