kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Mus z rozmarynem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Brzoskwinie sparzyć, obrać, pokroić na kawałki. Posypać cukrem żelującym, przykryć, odstawić na 2 godziny. Zmiksować.

Mus z rozmarynem

Składniki:

Mus z rozmarynem

 

 

Sposób przygotowania:

Mus z rozmarynem
Brzoskwinie sparzyć, obrać, pokroić na kawałki.
Posypać cukrem żelującym, przykryć, odstawić na 2 godziny.
Zmiksować.

Rozmaryn umyć, osuszyć, grubo posiekać.
Cytrynę sparzyć, przekroić na pół.
Z jednej połówki zetrzeć skórkę, z całości wycisnąć sok.

Sok i olejek migdałowy wlać do musu brzoskwiniowego, dodać rozmaryn i skórkę, gotować 3 minuty.
Przełożyć do słoików.