lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Nadziewane śnieżki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo pomysłowe nadziewane śnieżki. Przepis na około 8 porcji

Nadziewane śnieżki

Składniki:

Nadziewane śnieżki

 

  • 3 białka 18 dag cukru
  • polewa czekoladowa może być gotowa lub w proszku
  • krem karpatka
  • 400 ml mleka

Sposób przygotowania:

Nadziewane śnieżki
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Na blasze rozłożyć foremki i każdą napełnić ubitą pianą.Wstawić na około 50 min do piekarnika nagrzanego do temp 125stopni, po czasie wyjąć i pozostawic do ostygnięcia. Nożem odkroić górne części bez i przygotować krem karpatka wg przepisu na opakowaniu dodając mleko.Przygotowanym kremem napełnić dolne części bez i przykryć wierzchem. Gotowe bezy udekorować polewą
Smacznego