Sposób przygotowania:
Nalewka śliwkowa 2
Śliwki umyć, wydrylować z pestek i pokroić na kawałki.
Owoce włożyć do przygotowanego gąsiorka, zalać wódką i spirytusem.
Szczelnie zamknąć i odstawić w nasłonecznione miejsce na 5 tygodni.
Cukier rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody.
Wlać do gąsiorka.
Wymieszać i pozostawić jeszcze na 2 - 3 dni.
Nalewkę przelać przez sito.
Odstawić na 4 miesiące.
Owoce włożyć do przygotowanego gąsiorka, zalać wódką i spirytusem.
Szczelnie zamknąć i odstawić w nasłonecznione miejsce na 5 tygodni.
Cukier rozpuścić w 1/2 litra gorącej wody.
Wlać do gąsiorka.
Wymieszać i pozostawić jeszcze na 2 - 3 dni.
Nalewkę przelać przez sito.
Odstawić na 4 miesiące.