Sposób przygotowania:
Napój jabłkowo-miętowy.
Jabłka dokładnie umyłam.Miętę pocięłam nożyczkami na krótsze kawałki.Na dno dużego garnka położyłam połowę swojej mięty,na miętę poukładałam jabłka,a na jabłka resztę mięty i znowu jabłka.Zalałam wszystko 5 litrami zimnej wody i postawiłam garnek na dużym ogniu,do momentu zagotowania się wody.Zmniejszyłam ogień pod garnkiem i gotowałam wszystko ok 40-45 min.,aż jabłka zupełnie się rozgotowały i rozpadły.Łyżką cedzakową wyjęłam kawałki rozgotowanych jabłek i mięty,a resztę przecedziłam najpierw przez gęste sito a następnie przez tetrę.Otrzymałam czysty,klarowny napój.Do gorącego napoju dodałam cukier i zamieszałam aby się rozpuścił.Gotowy napój przelałam do szklanych butelek i odstawiłam do wystygnięcia.Najlepiej smakuje zimny z kostkami lodu.